Bröd- och tomatsoppa

6
1
Bröd- och tomatsoppa

En härlig, lätt och smakrik soppa får du om du mixar bland annat tomater, socker, rödvinsvinäger, brödbitar, basilika, vitlök och parmesan. Soppan passar även utmärkt att servera som förrätt.

Bröd- och tomatsoppa

Ingredienser

4 portioner
2 gula lökar
2 msk olivolja
1 burk plommontomater (à 400 g)
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond - eller grönsaksfond
3 krm socker
2 msk rödvinsvinäger
3 vita brödskivor
salt och peppar
1/2 kruka basilika
1 grovhackad vitlöksklyfta
2 msk olja
färskriven parmesan
färdiga krutonger

Gör så här

I näringsberäkningen ingår bacon och ost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Lina

2003-07-23

jag hade inte i något bröd men det smakade bra ändå.

Näringsvärde per portion

Energi 2345 KJ / 560 kCal
Fett 38.5 g
Läs mer om näringsvärden