Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bröd- och tomatsoppa

En härlig, lätt och smakrik soppa får du om du mixar bland annat tomater, socker, rödvinsvinäger, brödbitar, basilika, vitlök och parmesan. Soppan passar även utmärkt att servera som förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och strimla löken. Fräs den mjuk med olja i en gryta. Tillsätt tomater, vatten, fond, socker och vinäger. Låt småkoka i 10 minuter.
  2. Riv ner brödskivorna och låt dem koka i ca 5 minuter. Mixa soppan slät i matberedaren. Häll tillbaka i grytan. Smaka av med salt och peppar.
  3. Mixa basilikablad, vitlök och olja.
  4. Häll soppan i skålar. Skeda över lite basilikaolja. Servera med parmesanost och krutonger. Passar bra som förrätt. Med gratinerade ost- och baconmackor blir det en perfekt huvudrätt.

I näringsberäkningen ingår bacon och ost.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk plommontomater (à 400 g)
  • 8 dl vatten
  • 2 msk konc kycklingfond - eller grönsaksfond
  • 3 krm socker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 vita brödskivor
  • salt och peppar
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 grovhackad vitlöksklyfta
  • 2 msk olja
  • färskriven parmesanost
  • färdiga krutonger
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2345 kJ / 560 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden