Bröd- och tomatsoppa

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
1
Bröd- och tomatsoppa

En härlig, lätt och smakrik soppa får du om du mixar bland annat tomater, socker, rödvinsvinäger, brödbitar, basilika, vitlök och parmesan. Soppan passar även utmärkt att servera som förrätt.

Bröd- och tomatsoppa

Ingredienser

4 portioner
2   gula lökar
2 msk  olivolja
1   burk plommontomater (à 400 g)
8 dl  vatten
2 msk  konc kycklingfond - eller grönsaksfond
3 krm  socker
2 msk  rödvinsvinäger
3   vita brödskivor
salt och peppar
1/2   kruka basilika
1   grovhackad vitlöksklyfta
2 msk  olja
färskriven parmesan
färdiga krutonger

Gör så här

I näringsberäkningen ingår bacon och ost.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentar

jag hade inte i något bröd men det smakade bra ändå.

Lina

2003-07-23

Näringsvärde per portion

Energi2345 KJ / 560 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Tortellinisoppa
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssoppa med ingefära och citron
Betyg 3.9 av 5.
106 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämigt tomat- och saffransris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gratinerad lök- och potatissoppa
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sparrissoppa med musslor och roquefort
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gazpacho i det gröna
Betyg 3 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga