Bröd- och tomatsoppa
En härlig, lätt och smakrik soppa får du om du mixar bland annat tomater, socker, rödvinsvinäger, brödbitar, basilika, vitlök och parmesan. Soppan passar även utmärkt att servera som förrätt.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
2 msk olivolja
1 burk plommontomater (à 400 g)
8 dl vatten
2 msk konc kycklingfond - eller grönsaksfond
3 krm socker
2 msk rödvinsvinäger
3 vita brödskivor
salt
peppar
1/2 kruka basilika
1 grovhackad vitlöksklyfta
2 msk olja
färskriven parmesan
färdiga krutonger
Gör så här
I näringsberäkningen ingår bacon och ost.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2345 KJ / 560 kCal
Fett38.5 g
Kommentar
jag hade inte i något bröd men det smakade bra ändå.
Lina
2003-07-23