Morotssoppa med ingefära och chili
En gul soppa som är krämig och len. Morötterna, ingefäran och chilin passar väl ihop och du har kanske en ny favoritsoppa att njuta av under mörka höstkvällar. Servera med tofu och salladslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2017
Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g morötter
1 bakpotatis
1 gul lök
2 msk riven, färsk ingefära
1 tsk hackad, röd chili
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 dl matlagningsgrädde
salt
peppar
4 bröd (gärna bake off)
Bönkräm
380 g kokta, vita bönor
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
2 msk vatten
Till servering
270 g tofu
1/2 påse salladslök (à 125 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2326 KJ / 555 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater71 g
Protein19 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Smakade väldigt gott men det blev lite väl stark smak - vet inte om jag tog för mycket av ingefäran eller chilin. Nästa gång minskar jag lite på båda - det är ju lättare att öka på styrkan än att minska som i all annan matlagning Bönkrämen var ngt nytt - hann inte fixa den här gången men bönor går ju fint att mixa ihop med mycket annat ska prova nästa gång Mats
Mats
2023-10-13Väldigt gott. Ännu godare med lite mindre ingefära i soppan, och blir extra gott med några droppar citron.
Peter
2021-01-09Supergod soppa samt hållbar. Man kan även med fördel addera bönor, fläsk, ost mm.
Shadi
2020-10-17