Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Morotssoppa med ingefära och chili

En gul soppa som är krämig och len. Morötterna, ingefäran och chilin passar väl ihop och du har kanske en ny favoritsoppa att njuta av under mörka höstkvällar. Servera med tofu och salladslök.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2017
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på ugnen enligt anvisningen på brödförpackningen.
  2. Soppa: Skölj morötterna. Skala potatis, lök och ingefära. Skär grönsakerna i mindre bitar. Dela, kärna ur och hacka chilin och fräs alla grönsaker i en kastrull i olivoljan. Häll på buljongen och grädden. Låt koka tills morötter och potatis är mjuka, ca 10 minuter. 
  3. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar, späd ev. med vatten om soppan är för tjock.
  4. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Bönkräm: Häll av bönorna, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Skala vitlöksklyftan, mixa alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  6. Till servering: Skär tofun i tärningar, ansa och skiva salladslöken tunt.
  7. Servera soppan med tofu, salladslök och bröd med bönkräm.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj grädde utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Om du har lite bråttom kan du alltid lägg de avsköljda bönorna direkt i soppan istället.

Ingredienser

Portioner: 4
Soppa
  • 500 g morötter
  • 1 bakpotatis
  • 1 gul lök
  • 2 msk riven, färsk ingefära
  • 1 tsk hackad, röd chili
  • 1 msk olivolja
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och peppar
  • 4 bröd (gärna bake off)
Bönkräm
  • 380 g kokta, vita bönor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
Till servering
  • 270 g tofu
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2148 kJ / 513 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer