En krämig morotsoppa med perfekt harmoni mellan gräddens krämighet, buljongens fyllighet, sting från sambal oelek och aromatisk väldoft från ingefäran. Toppa soppan med räkor och smulad fetaost.
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
10 2017
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut fetaosten.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Alejandro
2021-03-11Jag älskar nya soppan och detta var jättegott och enkel att laga! Smakrikt och vänligt bra för gråa oh kyla dagar!
Johan
2020-01-29Verkligen en toppen soppa! Gick hem hos gästerna.
Marjut
2018-01-07Jättegod soppa! Upp på favoritlistan direkt. Men varför vispgrädde? Jag använde matlagningsgrädde, och det blev alldeles tillräckligt fett.