Morotssoppa med fetaost och räkor

31
4
Morotssoppa med fetaost och räkor

En krämig morotsoppa med perfekt harmoni mellan gräddens krämighet, buljongens fyllighet, sting från sambal oelek och aromatisk väldoft från ingefäran. Toppa soppan med räkor och smulad fetaost.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Morotssoppa med fetaost och räkor

Ingredienser

4 portioner
400 g
skalade räkor

Soppa

500 g
morötter
1
gul lök
1
vitlöksklyfta
2 msk
riven färsk ingefära
2 msk
olja
7 1/2 dl
kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl
vispgrädde
-
salt och peppar
1 tsk
sambal oelek

Tillbehör

1
surdegsbaguette
150 g
sockerärtor
150 g
fetaost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut fetaosten.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av soppan med lite syra, till exempel vinäger eller citron.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Alejandro

2021-03-11

Jag älskar nya soppan och detta var jättegott och enkel att laga! Smakrikt och vänligt bra för gråa oh kyla dagar!

Johan

2020-01-29

Verkligen en toppen soppa! Gick hem hos gästerna.

Marjut

2018-01-07

Jättegod soppa! Upp på favoritlistan direkt. Men varför vispgrädde? Jag använde matlagningsgrädde, och det blev alldeles tillräckligt fett.

Näringsvärde per portion

Energi 2744 KJ / 656 kCal
Fett 47.6 g
Salt 4.43 g
Kolhydrater 25.3 g
Protein 30.2 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept