Morotssoppa med fetaost och räkor

40
6
Morotssoppa med fetaost och räkor

En krämig morotsoppa med perfekt harmoni mellan gräddens krämighet, buljongens fyllighet, sting från sambal oelek och aromatisk väldoft från ingefäran. Toppa soppan med räkor och smulad fetaost.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 10 2017

Morotssoppa med fetaost och räkor

Ingredienser

4 portioner
400 g skalade räkor

Soppa

500 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk riven färsk ingefära
2 msk olja
7 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond)
3 dl vispgrädde
salt och peppar
1 tsk sambal oelek

Tillbehör

1 surdegsbaguette
150 g sockerärtor
150 g fetaost

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd grädde och fetaost utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Uteslut fetaosten.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av soppan med lite syra, till exempel vinäger eller citron.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Maja

2022-10-19

Jag lade i lite sötpotatis för hade det hemma :) soppan blev god :)

Eva-lena

2022-04-26

Kommer absolut lagas igen, min matgäst tyckte också mycket om den. Jag tog bara en dl grädde.

Alejandro

2021-03-11

Jag älskar nya soppan och detta var jättegott och enkel att laga! Smakrikt och vänligt bra för gråa oh kyla dagar!

Näringsvärde per portion

Energi 2744 KJ / 656 kCal
Fett 47.6 g
Salt 4.43 g
Kolhydrater 25.3 g
Protein 30.2 g
Läs mer om näringsvärden