Morotssoppa med fetagratinerad baguette
Morotssoppa med fetagratinerad baguette är ett värmande middagstips på soppa och bröd med fetaost. Den färgrika morotssoppan smaksätter du med lök, buljong och citron samt serverar med ugnsgratinerade baguetter med fetaost, olivolja och färska örter.
Ingredienser
4 portioner
2 gula lökar
500 g morötter
1 msk olja
2 grönsaksbuljongtärningar
12 dl vatten
1/2 tsk salt
1 krm peppar
ca 1 - 1 1/2 msk pressad saft av citron
Fetagratinerad baguette
1 baguette (grädda själv)
150 g fetaost (max 16%)
1 msk olivolja
1 msk vatten
1 krm peppar
finhackade örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2249 KJ / 537 kCal
Fett17 g
Salt4 g
Kolhydrater74 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Lite tråkigt med bara morötter och lök. Vore lämpligt att tillägga t.ex zuccini och potatis.