Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ostgratinerad chorizo med bönsallad

En lätt och okomplicerad korvrätt med mjuk och fräsch bönsallad. Grilla chorizon i ugnen med krämig grevéost och lök - det gör korven fantastiskt god! Salladen med tomater, paprika och bönor med kryddblandningen är ett friskt inslag till varmrätten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skala, dela och skiva löken, stek den i matfettet. Smaksätt med salt och peppar.
  3. Dela chorizon på längden, lägg korvhalvorna tätt i en ugnssäker form. Lägg på lök och ost. Sätt formen mitt i ugnen ca 20 minuter.
  4. Häll av och skölj bönorna i ett durkslag. Skär tomaterna i tärningar. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Blanda citronsaft med olivolja och örter, smaksätt med salt och peppar. Blanda bönorna med grönsaker och citrondressing.
  5. Servera den ostgratinerade chorizon med bönsalladen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 chorizo
  • 2 lökar
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 dl riven grevéost
  • 2 burkar kokta bönor (à 400 g)
  • 3 tomater
  • 1 gul paprika
  • 2 msk citronsaft
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk hackade örter (t ex persilja, basilika, gräslök)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?