Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

11
4
Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto är en middag som gillas av de flesta. Snabb och smakfull kyckling med risotton full av ost. Kycklingfiléerna äter du bredvid ostrisotton som kryddats med lite curry och fått ett färgglatt inslag av gröna ärtor.

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Ingredienser

4 portioner

Ostrisotto

3 dl långkornigt ris
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
250 g djupfrysta ärtor
150 g lagrad ost (max 17%)
1 - 1 1/2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm kajennpeppar

Kyckling

1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
4 kycklingfiléer
1/2 dl hackade örter t ex basilika, gräslök, persilja

För alla

Curryn innehåller bockhornsklöver som sojaallergiker kan reagera på.
Gör mjölkfri: Ersätt osten med sojabaserad ost.

Gör så här

Tips

Resten av buljongen som kycklingen kokat i kan frysas in i en burk med lock för att sedan användas som bas i en sås eller soppa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Annelie

2006-02-18

Jättegott! Jag bytte ärtorna mot majs och röd paprika eftersom jag inte hade ärtorna hemma. Det var supergott.

Sten åke

2006-02-13

Enkelt och en riktig barnfavorit! Jag bytte ut kycklingen mot köttbullar och på så sätt blev det både snabbare och mer barnvänligt.

Teija

2005-06-12

Gott!! Om man inte är förtjust i ärtor, vilket jag inte är, så är det lika gott med tärnad röd paprika.

Näringsvärde per portion

Energi 2255 KJ / 538 kCal
Fett 13 g
Salt 3 g
Kolhydrater 56 g
Protein 47 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden