Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto

Kokta kycklingfiléer med ostrisotto är en middag som gillas av de flesta. Snabb och smakfull kyckling med risotton full av ost. Kycklingfiléerna äter du bredvid ostrisotton som kryddats med lite curry och fått ett färgglatt inslag av gröna ärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset i buljongtärningen och vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Kyckling: Koka upp buljongtärningen med vatten. Lägg i kycklingfiléerna och sjud under lock ca 10 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomkokt dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  3. Risotto: Blanda ner ärterna och gärna curry i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden. Riv osten grovt och blanda i det färdigkokta riset. Smaka av med salt och kajennpeppar.
  4. Ta upp kycklingen ur kokspadet och skär den i skivor. Häll ca 1 dl av buljongen (för 4 port), gärna blandad med hackade örter t ex basilika, gräslök, persilja, över kycklingen.
  5. Servera kycklingen med buljong, ostrisotto, bröd och strimlad sallad.

För alla

Curryn innehåller bockhornsklöver som sojaallergiker kan reagera på.
Gör mjölkfri: Ersätt osten med sojabaserad ost.

Tips

Resten av buljongen som kycklingen kokat i kan frysas in i en burk med lock för att sedan användas som bas i en sås eller soppa.

Ingredienser

Portioner: 4
Ostrisotto
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 250 g djupfrysta ärter
  • 150 g lagrad ost (max 17%)
  • 1 1/2 tsk curry
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 krm kajennpeppar
Kyckling
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl vatten
  • 4 kycklingfiléer
  • 1/2 dl hackade örter t ex basilika, gräslök, persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2503 kJ / 598 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden