Kokta kycklingfiléer med ostrisotto
Kokta kycklingfiléer med ostrisotto är en middag som gillas av de flesta. Snabb och smakfull kyckling med risotton full av ost. Kycklingfiléerna äter du bredvid ostrisotton som kryddats med lite curry och fått ett färgglatt inslag av gröna ärtor.
Ingredienser
4 portioner
Ostrisotto
3 dl långkornigt ris
1 grönsaksbuljongtärning
6 dl vatten
250 g djupfrysta ärtor
150 g lagrad ost (max 17%)
1 - 1 1/2 tsk curry
1/2 tsk salt
1 - 1 1/2 krm kajennpeppar
Kyckling
1 grönsaksbuljongtärning
3 dl vatten
4 kycklingfiléer
1/2 dl hackade örter t ex basilika, gräslök, persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2255 KJ / 538 kCal
Fett13 g
Salt3 g
Kolhydrater56 g
Protein47 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott! Jag bytte ärtorna mot majs och röd paprika eftersom jag inte hade ärtorna hemma. Det var supergott.
Annelie
2006-02-18Enkelt och en riktig barnfavorit! Jag bytte ut kycklingen mot köttbullar och på så sätt blev det både snabbare och mer barnvänligt.
Sten åke
2006-02-13Gott!! Om man inte är förtjust i ärtor, vilket jag inte är, så är det lika gott med tärnad röd paprika.
Teija
2005-06-12