Morotssoppa med citrongräs och quesadillas
En fräsch soppa med något att doppa i går inte av för hackor. Denna soppa är gjord på morötter, lök, kokosmjölk och citrongräs och doppet är en quesdilla med svarta bönor, salladslök, currypasta och riven ost. Laga, ät och njut.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2023
Ingredienser
4 portioner
Morotssoppa
500 g morötter
1 gul lök
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
7 1/2 dl vatten
400 ml kokosmjölk
2 grönsaksbuljongtärningar
2 citrongrässtjälkar
salt
peppar
300 g romanticatomater
Quesadillas
1 förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1/2 förp salladslök (à 125 g)
1 tsk röd currypasta
1/2 dl vatten
2 krm salt
1 1/2 dl riven ost
8 tortillabröd (små)
1 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2489 KJ / 595 kCal
Fett31 g
Salt4 g
Kolhydrater57 g
Protein17 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Klockrent!
Karin
2023-11-28En ny soppfavorit! Jättegott med quesadillas till också
Alexandra
2023-09-15En favorit både hos vuxna och ungdomar!
Emelie
2023-01-20