Morotssoppa med citrongräs och quesadillas

0
0 Klimatsmart
Morotssoppa med citrongräs och quesadillas

En fräsch soppa med något att doppa i går inte av för hackor. Denna soppa är gjord på morötter, lök, kokosmjölk och citrongräs och doppet är en quesdilla med svarta bönor, salladslök, currypasta och riven ost. Laga, ät och njut.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 39 2021

Morotssoppa med citrongräs och quesadillas

Ingredienser

4 portioner

Morotssoppa

500 g
morötter
1
gul lök
1 msk
olja
1
vitlöksklyfta
7 1/2 dl
vatten
400 ml
kokosmjölk
2
grönsaksbuljongtärningar
2
citrongrässtjälkar
-
salt
-
peppar
400 g
romanticatomater

Quesadillas

380 g
kokta svarta bönor
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1 tsk
röd currypasta
1/2 dl
vatten
2 krm
salt
1 1/2 dl
riven ost
8
tortillabröd (små)
1 msk
olja

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen, brödet och currypastan.
Fri från laktos och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt tortillabröd.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2489 KJ / 595 kCal
Fett 31 g
Salt 4 g
Kolhydrater 57 g
Protein 17 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept