Ljummen guacamolepasta med paprika- och svartbönsallad

3
0 Klimatsmart
Ljummen guacamolepasta med paprika- och svartbönsallad

Om du känner dig tveksam när du hör guacamolepasta kommer du bli glatt överraskad. Det är nämligen en riktig höjdare! Och bönsalladen gör minst sagt sitt som tillbehör. En supersmarrig rätt helt enkelt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2021

Ljummen guacamolepasta med paprika- och svartbönsallad

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna fullkorn)
2
avokador
1
vitlöksklyfta
1
röd peppar (chili)
20 g
färsk koriander
2 msk
olja
1
lime
2 krm
spiskummin
-
salt
-
peppar

Sallad

1
förp kokta svarta bönor (à 380 g)
1
röd spetspaprika
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1/2
förp romanticatomater (à 400 g)
1/2 dl
pumpakärnor
1/2 msk
olivolja
1/2 msk
rödvinsvinäger

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Tips

Stek paprikan i lite olja och pressad vitlök för mustigare smak.
Rosta gärna pumpakärnorna i het panna och strö över lite flingsalt.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2412 KJ / 577 kCal
Fett 25 g
Salt 1.3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept