Morotssoppa med apelsin och basilika | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotssoppa med apelsin och basilika

Fyllig och vacker morotssoppa med apelsin och basilika. Med enkla ingredienser gör du en både frisk och mustig soppa. Servera soppan med ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala lök, vitlök, morötter och potatis och skär i små bitar.
  2. Fräs allt i oljan i en kastrull. Tillsätt buljong och apelsinjuice. Koka på svag värme ca 20 minuter eller tills allt är mjukt.
  3. Plocka bladen från basilikan och lägg ner dem i soppan. Mixa soppan slät.
  4. Smaka av med salt, peppar och ev. pressad citronsaft.
  5. Servera soppan med bröd.

Näringsberäkningen gäller inkl bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Tips

Mjölkskum till soppan, koka upp mjölk i en kastrull och vispa den kraftigt tills den är skummig och toppa med skummet.

Om du är hungrig servera en toast med getost till soppan så blir du mätt!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 morötter
  • 1 medelstor potatis
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 kruka basilika
  • salt och svartpeppar
  • 1 citron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 843 kJ / 202 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept