Fylld pasta med basilikasås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fylld pasta med basilikasås

Fräs lök, tillsätt buljong, grädde och basilika. Mixa ihop ingredienserna och du har en förtjusande basilikasås som passar utmärkt till den fyllda pastan. Servera med kokta sockerärter, tomater och lök tillsammans med bröd på sidan om.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en kastrull.
  3. Tillsätt buljong och grädde. Koka ca 5 minuter på svag värme.
  4. Tillsätt basilika och mixa såsen med stavmixer.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera med kokta sockerärter blandat med tomater och lök samt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på den fyllda pastan och på buljongen (som kan innehålla mjölk, laktos och gluten).
Gör mjölkproteinfri: välj havrebaserad grädde.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde.
Gör glutenfri: välj ett glutenfritt bröd.

Tips

Servera matyoghurt smaksatt med ajvar relish till i stället för basilikasås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g fylld pasta
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde (5 %)
  • 1 kruka basilika
  • salt och peppar
Till servering
  • sockerärtor
  • tomater
  • lök
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2162 kJ / 517 kCal
Fett: 16 g
Läs mer om näringsvärden