Risotto med tonfisk
Risotto med tonfisk är en lättlagad och fräsch maträtt med ingredienser som tonfisk, ärter, tomater och avorioris. Strö över riven parmesanost när du serverar och ge rätten en extra kick!
Ingredienser
4 portioner
3 dl avorioris
6 - 7 dl grönsaksbuljong
1 paprika
6 soltorkade tomater
2 dl gröna ärtor (djupfrysta)
2 burkar tonfisk i vatten
Till servering
1/2 dl riven parmesan
bröd
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör mjölkproteinfri: hoppa antingen över ost eller riv sojabaserad ost över.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör så här
Tips
Byt ut tonfisken mot kräftstjärtar eller räkor. Riv över citronskal.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag skulle gärna vilja veta näringsvärdet.
Katarina
2007-12-30Jag tycker det behövs lite mer buljong. Om man vill ha risotton krämigare kan det tillsättas en liten mängd Milda mat extra i slutet innan osten. + lök gör att risotton får mer smak
Katarina
2007-09-18