Risotto med tonfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Risotto med tonfisk

Risotto med tonfisk är en lättlagad och fräsch maträtt med ingredienser som tonfisk, ärter, tomater och avorioris. Strö över riven parmesanost när du serverar och ge rätten en extra kick!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka avorioriset i en panna eller kastrull i hälften av buljongen ca 10 minuter.
  2. Skölj, ansa och strimla paprikan. Dela tomaterna i bitar.
  3. Späd med resten av buljongen och koka ytterligare ca 5 minuter.
  4. Lägg i paprikan, ärtor och tomater fortsätt att koka ca 5 minuter.
  5. Låt tonfisken rinna av. Dela den i bitar och blanda ner den i riset.
  6. Strö över osten.
  7. Servera med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör mjölkproteinfri: hoppa antingen över ost eller riv sojabaserad ost över.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Byt ut tonfisken mot kräftstjärtar eller räkor. Riv över citronskal.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 dl avorioris
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 paprika
  • 6 soltorkade tomater
  • 2 dl gröna ärter (djupfrysta)
  • 2 burkar tonfisk i vatten
Till servering
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • bröd
Lägg till i inköpslistan