Fläskkotletter med tomat, apelsin och oliver | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Fläskkotletter med tomat, apelsin och oliver

Fläskkotletter med tomat, apelsin och oliver är en snabblagad middag med smak av citrus. Fläskkotletterna lagar du i gryta med saftiga apelsiner och krossade tomater innan du serverar rätten med klyftpotatis och rivet apelsinskal på toppen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga potatisen enligt förpackningens anvisning.
  2. Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Bryn dem i olivolja ca 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
  3. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Riv av skalet och pressa ur saften. Häll apelsinsaften över kotletterna tillsammans med de krossade tomaterna smaksatta med salt. Låt puttra utan lock ca 8 minuter.
  4. Skiva oliverna. Strö oliver och apelsinskal över kotletterna.
  5. Till servering: Servera kotletterna med tomatsåsen, klyftpotatis och blandad sallad samt bröd.

Tips

För att få en rundare smak på tomatsåsen kan den smakas av med 1-2 msk brun farin (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
  • 4 fläskkotletter (à ca 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 apelsiner
  • 1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
  • 20 gröna oliver med pimento
  • 1 tsk salt
Till servering
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2283 kJ / 546 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden