Fläskkotletter med tomat, apelsin och oliver
Fläskkotletter med tomat, apelsin och oliver är en snabblagad middag med smak av citrus. Fläskkotletterna lagar du i gryta med saftiga apelsiner och krossade tomater innan du serverar rätten med klyftpotatis och rivet apelsinskal på toppen.
Ingredienser
4 portioner
1 påse djupfryst klyftpotatis (à 800 g)
4 fläskkotletter (à ca 150 g)
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm peppar
2 apelsiner
1 förpackning krossade tomater (à 500 g)
20 gröna oliver med pimento
1 tsk salt
Till servering
sallad
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 546 kCal
Fett15 g
Kommentarer
Jag får korrigera lite, tonåringen som kom hem sent och värmde maten i mikron påpekade hur gott det var! Inte ofta man hör det så här var det väldigt delade meningar.
Carina
2006-11-10ICA! Nu undrar jag lite över betygen, jag gav denna rätt 1 hatt och ingen anna har betygsatt den men ändå har den 3 hattar?
Carina
2006-11-10Detta tyckte vi inte var gott. Apelsin smaken skar sej mot tomatsmaken. Det gick att äta men vi kommer inte att laga det igen.
Carina
2006-11-09