Morotssallad med citron- och harissadressing | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotssallad med citron- och harissadressing

Ljuvliga smaker i denna saftiga och vackra morotssallad med citron- och harissadressing. Morötternas sötma och kryddornas hetta blir en utsökt kombination.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop alla ingredienser utom morötter och koriander till en slät dressing.
  2. Skala morötterna och skär så tunna band som möjligt på längden, använd osthyvel eller mandolin. Förväll ca 1 minut. Kyl och lägg i en stor skål.
  3. Blanda med dressingen och plockade korianderblad strax före servering.

För alla

Gluten-, mjölk- och äggfri.

Tips

Den tunisiska chilisåsen/ -pasten kan här ersättas av någon annan chilipaste, gärna med vitlökskryddning.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 stora morötter
  • 1 msk harissa (chilipaste)
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk malen kummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 dl färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 dl korianderblad (plockade)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 460 kJ / 110 kCal
Fett: 8 g
Läs mer om näringsvärden