Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Grillad pilgrimsburgare med lime och koriander

Ett tjusigt recept på annorlunda, grillade pilgrimsburgare med lime och koriander som passar bra att servera till förrätt eller tilltugg. Du gör snabbt de små burgarna av bland annat pilgrimsmusslor, lime och formbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela de stora pilgrimsmusslorna på längden eller använd de mindre. Torka dem på hushållspapper.
  2. Hetta upp en torr grillpanna så att den blir riktigt het. Pensla musslorna med lite olja och grilla dem hastigt, salta och peppra. Lägg musslorna åt sidan och låt dem svalna.
  3. Blanda matyoghurt med färskpressad limejuice, honung, salt och svartpeppar.
  4. Stansa ut 20 små rundlar (för 10 port) ur formbrödet. Stek dem gyllene i olja och smör.
  5. Lägg ihop (montera) "burgarna" med yoghurt och korianderblad på undre skivan, lägg sedan pilgrimsmusslan med ett brödlock ovanpå.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 5 stora pilgrimsmusslor eller dubbelt så många små
  • olja
  • salt och peppar
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1 msk honung
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 5 tjocka skivor formbröd
  • olja eller smör att steka i
  • korianderblad
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer