Morotsrulltårta

Prova morotsrulltårta – som en klassisk morotskaka men i form av en rulltårta! Lika fin som ljuvligt god, med tunna lager av saftig morotskaka varvade med frisk frosting med färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2021

Ingredienser
ca 10 bitar
2 dl finrivna morötter (2 dl motsvarar ca 2-3 morötter)
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk Santa Maria malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
3/4 dl neutral rapsolja
Frosting
75 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g färskost
Till servering
florsocker
Gör så här
00:07:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Energi1557 KJ / 372 kCal
Fett23 g
Salt0.5 g
Kolhydrater38 g
Protein4 g
Kommentarer
69 stMin man är Vegan. Kan jag utesluta äggen och tillsätta mer bakpulver istället.
Eva-nina
Hej Eva-Nina! Klurigt! Tror att den behöver mer vätska då också. Men testa den här: https://www.ica.se/recept/vegansk-morotsrulltarta-727314/ Den är utan ägg. Så kan du använda frostingen från den icke veganska. Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hej, kakan var mkt svår att rulla ihop, var lös och sprack. Jag rev morötterna grovt på rivjärnet, kanske bidrog? Eller om man ska tillsätta en dl mjöl till?
Susanne
Bryn smöret tiil det blir nötigt till frordringen, låt kallna innan du blandar med färskosten
Ing-britt