Saffransmums
Extra fluffiga kärleksmums – i en klargul och ljuvligt saffransdoftande kostym! Missa inte detta recept på saftiga saffransmums med en fräsch och syrlig glasyr toppad med riven kokos.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2022
Ingredienser
ca 20 bitar
4 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 förp saffran (à 1/2 g)
4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
175 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
Glasyr
50 g smält smör
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
ca 3 msk färskpressad citronjuice eller vatten
Garnityr
1 - 2 dl riven kokos
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1312 KJ / 314 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater48 g
Protein3 g
Kommentarer
Jag använde 2 dl socker till kakan och 3 dl till glasyren. Jag tog också vatten istället för citronsaft. Supergod kaka som är lätt att baka och luktar gott!
Niloofar
2024-09-02Ska ta vatten istället för citronsaft i glasyren nästa gång då jag tycker citronsmaken tog över.
Axel
2024-02-26Absolut en god kaka men vi tyckte att frostingen tog över hela kakan. Tog en påse saffran mer än det stod, alltså totalt två påsar. Nu funderar vi på att göra tvärtom nästa gång, och att byta citronen mot apelsin. Apelsinzest i kakan och saffran i frostingen. Men som sagt, absolut en god kaka.
Elenore
2023-12-26