Morotsplättar med fetaoströra och zucchinisallad
Smakrika och mättande är dessa morotsplättar som får extra god smak av chiliflakes och färsk oregano. Servera plättarna tillsammans med en fräsch sallad av zucchini och soltorkade tomater samt en krämig fetaoströra.
Ingredienser
2 portioner
Plättar
400 g morötter
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
1 dl vetemjöl eller bovetemjöl
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm chiliflakes
1 msk hackad färsk oregano
1 msk olivolja
Fetaoströra
75 g fetaost
1 dl crème fraiche
Zucchinisallad
1/2 msk rödvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 msk olivolja
1/2 liten rödlök
1/2 dl soltorkade tomater
1 zucchini (à ca 300 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3169 KJ / 755 kCal
Fett48 g
Salt6 g
Kolhydrater53 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott
Elvy
2024-10-15Ett bra säkert recept-:)! Jag gjorde plättarna i ugnen i stället för att steka. Det blev jättebra, utan fett och alla (6) plättarna blev klara samtidigt efter ca 15 minuter-:)!
Bengt
2023-08-24Det vore bättre att riva morötterna fint, lättare att steka då. Annars gott
Elisabet
2022-11-30