Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad
Det här vegoreceptet av zucchiniplättar är både smakrikt och mättande. Zucchinin grovrivs och blandas med majs, lök, kryddor, ägg och mjöl. Hettan kommer från cayennepepparn och kan varieras efter smak. Serveras tillsammans med en klick gräddfil, gräslök och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021
Ingredienser
4 portioner
Plättar
1 förp majskorn (à 340 g)
2 zucchini (2 zucchini motsvarar ca 600 g)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja
Gräddfil
1/2 förp persilja (à 20 g)
2 dl gräddfil
1/2 tsk spiskummin
Sallad
50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
1 kruka krispsallad
1 bananschalottenlök
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1955 KJ / 466 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mina barn 9, 7 och 3 år rörde inte detta. Lite förvånad över att ni har denna rätt i familjekassen.
Elena
2021-11-01Tonårssonen lät biffarna glida ner i kompostpåsen. Vi vuxna tyckte det var en god rätt. Vet inte om den passar i familjekassen....?
Therese
2021-10-28Gott! Tog mindre cayennepeppar för att göra det mer barnvänligt, men tror det skulle bli ännu godare med mer kryddor.
Kristina
2021-05-06