Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Betyg 4 av 5.62 personer har röstat
Receptet har 13 kommentarer
Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Det här vegoreceptet av zucchiniplättar är både smakrikt och mättande. Zucchinin grovrivs och blandas med majs, lök, kryddor, ägg och mjöl. Hettan kommer från cayennepepparn och kan varieras efter smak. Serveras tillsammans med en klick gräddfil, gräslök och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

1 förp majskorn (à 340 g)
2 zucchini (2 zucchini motsvarar ca 600 g)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja

Gräddfil

1/2 förp persilja (à 20 g)
2 dl gräddfil
1/2 tsk spiskummin

Sallad

50 g parmesan eller annan lagrad hårdost
1 kruka krispsallad
1 bananschalottenlök
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

13 st
  • Mina barn 9, 7 och 3 år rörde inte detta. Lite förvånad över att ni har denna rätt i familjekassen.

    Elena

  • Tonårssonen lät biffarna glida ner i kompostpåsen. Vi vuxna tyckte det var en god rätt. Vet inte om den passar i familjekassen....?

    Therese

  • Gott! Tog mindre cayennepeppar för att göra det mer barnvänligt, men tror det skulle bli ännu godare med mer kryddor.

    Kristina

Näringsvärde per portion

Energi1955 KJ / 466 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater40 g
Protein18 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Zucchiniplättar med syrad lök
    Betyg 3.2 av 5.251 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad