Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

43
10 Klimatsmart
Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Det här vegetariska receptet av zucchiniplättar är både smakrikt och mättande. Zucchinin grovrivs och blandas med majs, lök, kryddor, ägg och mjöl. Hettan kommer från cayennepepparn och kan varieras efter smak. Serveras tillsammans med en klick gräddfil, gräslök och krispig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2014

Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

340 g
majskorn
2
zucchini (2 zucchini motsvarar ca 600 g)
1
bananschalottenlök
1
vitlöksklyfta
4
ägg
2 dl
vetemjöl
1 tsk
salt
2 krm
peppar
2 krm
cayennepeppar
2 msk
olivolja

Gräddfil

1/2
kruka persilja
2 dl
gräddfil
1/2 tsk
spiskummin

Sallad

50 g
grana padano
1
kruka krispsallad
1
bananschalottenlök
1 tsk
olivolja
1 tsk
rödvinsvinäger

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd gräddfil utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Uteslut osten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

43

Kommentarer

Lina

7/9/2020

Supergott och lättlagat! En klar favorit hos hela familjen!

Manuela

5/26/2020

Supergoda plättar och sallad! Röran behöver lite mer persilja enligt min smak

Linda

1/15/2020

Fantastiskt goda. Blir fler gånger.

Näringsvärde per portion

Energi 2102 KJ / 501 kCal
Fett 26 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 44 g
Protein 20 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept