Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

59
13
Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Det här vegetariska receptet av zucchiniplättar är både smakrikt och mättande. Zucchinin grovrivs och blandas med majs, lök, kryddor, ägg och mjöl. Hettan kommer från cayennepepparn och kan varieras efter smak. Serveras tillsammans med en klick gräddfil, gräslök och krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2021

Majs- och zucchiniplättar med parmesansallad

Ingredienser

4 portioner

Plättar

340 g majskorn
2 zucchini (2 zucchini motsvarar ca 600 g)
1 bananschalottenlök
1 vitlöksklyfta
4 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 krm peppar
2 krm cayennepeppar
2 msk olivolja

Gräddfil

1/2 förp persilja (à 20 g)
2 dl gräddfil
1/2 tsk spiskummin

Sallad

50 g parmesanost eller grana padano
1 kruka krispsallad
1 bananschalottenlök
1 tsk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil och ost mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Osten kan innehålla löpe.

Gör så här

Tips

Stek som pannkakor så går det lite fortare.

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Elena

2021-11-01

Mina barn 9, 7 och 3 år rörde inte detta. Lite förvånad över att ni har denna rätt i familjekassen.

Therese

2021-10-28

Tonårssonen lät biffarna glida ner i kompostpåsen. Vi vuxna tyckte det var en god rätt. Vet inte om den passar i familjekassen....?

Kristina

2021-05-06

Gott! Tog mindre cayennepeppar för att göra det mer barnvänligt, men tror det skulle bli ännu godare med mer kryddor.

Näringsvärde per portion

Energi 1955 KJ / 466 kCal
Fett 25 g
Salt 3 g
Kolhydrater 40 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden