Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morotsplättar med dragonyoghurt

Morotsplättar med dragonyoghurt är en måltid som riktigt smälter i munnen. Plättarna blir härligt krispiga och frasiga när de steks i olivolja i den heta pannan. Till detta serveras en matig yoghurt med smak av dijonsenap och dragon samt bönris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Plättar: Skala och riv morötter grovt.
  3. Vispa upp ägg med mjölk och rör i mjöl. Blanda i morötter, sesamfrön och kryddor.
  4. Stek plättar i olivolja i en stekpanna.
  5. Dragonyoghurt: Hacka dragon och blanda med yoghurt och senap. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grönsaker: Lägg haricots verts i kokande vatten och koka mjuka. Låt dem rinna av och blanda med ris och spenat.
  7. Servera riset med plättarna och yoghurten.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt mjöl.
Gör laktosfri: använd mjölk och matyoghurt utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna morotsbiffarna med chilipeppar eller sambal oelek.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
Plättar
  • 500 g morötter
  • 1 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
Dragonyoghurt
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 msk dijonsenap
Grönsaker
  • 150 g haricot vert
  • 65 g babyspenat
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2014 kJ / 482 kCal

Vi har problem att visa saldo för vissa användare i ICA Handla appen och att felsökning pågår.