Morotsplättar med dragonyoghurt

Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat
3
Morotsplättar med dragonyoghurt

Morotsplättar med dragonyoghurt är en måltid som riktigt smälter i munnen. Plättarna blir härligt krispiga och frasiga när de steks i olivolja i den heta pannan. Till detta serveras en matig yoghurt med smak av dijonsenap och dragon samt bönris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Morotsplättar med dragonyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4   port ris

Plättar

500 g  morötter
1   ägg
1 dl  mjölk
1 dl  vetemjöl
1/2 dl  sesamfrön
1/2 tsk  spiskummin
1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 msk  olivolja

Dragonyoghurt

1   kruka dragon
2 dl  matyoghurt
1/2 msk  dijonsenap

Grönsaker

150 g  haricot vert
65 g  babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna morotsbiffarna med chilipeppar eller sambal oelek.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
54 personer har röstat

Kommentarer

Tyckte inte såsen var någon höjdare, gjort raita istället flera gånger och det blev riktigt gott. Älskar plättarna!

Cecilia

2023-03-25

Nja detta var ingen favorit, men som kommentaren om att blanda i riset i morotsmeten och mer kryddor i då kan det nog bli gott!

Susanne

2023-03-08

Riktigt gott recept! Jag blandade i riset i morotssmeten och stekte allt tillsammans, det blev supergott!

Emelie

2015-08-31

Näringsvärde per portion

Energi2076 KJ / 497 kCal
Fett14 g
Salt2.42 g
Kolhydrater75 g
Protein14 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Biff med kappa
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Karré med lök och dragon
Betyg 4 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis
Betyg 3.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekta kotletter med fuskbea och klyftpotatis
Betyg 3.5 av 5.
64 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dragonkyckling med äpple och haricots verts
Betyg 3.1 av 5.
186 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med café de paris-smör och rostad potatis
Betyg 4.6 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga