Morotsplättar med dragonyoghurt

52
1
Morotsplättar med dragonyoghurt

Morotsplättar med dragonyoghurt är en måltid som riktigt smälter i munnen. Plättarna blir härligt krispiga och frasiga när de steks i olivolja i den heta pannan. Till detta serveras en matig yoghurt med smak av dijonsenap och dragon samt bönris.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Morotsplättar med dragonyoghurt

Ingredienser

4 portioner
4 port ris

Plättar

500 g morötter
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja

Dragonyoghurt

1 kruka dragon
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap

Grönsaker

150 g haricot vert
65 g babyspenat

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri mjölmix.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och yoghurt mot mjölkproteinfria ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna morotsbiffarna med chilipeppar eller sambal oelek.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

52

Kommentar

Emelie

2015-08-31

Riktigt gott recept! Jag blandade i riset i morotssmeten och stekte allt tillsammans, det blev supergott!

Näringsvärde per portion

Energi 2076 KJ / 497 kCal
Fett 14 g
Salt 2.42 g
Kolhydrater 75 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden