Morotsplättar med dragonyoghurt
Morotsplättar med dragonyoghurt är en måltid som riktigt smälter i munnen. Plättarna blir härligt krispiga och frasiga när de steks i olivolja i den heta pannan. Till detta serveras en matig yoghurt med smak av dijonsenap och dragon samt bönris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Plättar
500 g morötter
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Dragonyoghurt
1 kruka dragon
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap
Grönsaker
150 g haricot vert
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2076 KJ / 497 kCal
Fett14 g
Salt2.42 g
Kolhydrater75 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tyckte inte såsen var någon höjdare, gjort raita istället flera gånger och det blev riktigt gott. Älskar plättarna!
Cecilia
2023-03-25Nja detta var ingen favorit, men som kommentaren om att blanda i riset i morotsmeten och mer kryddor i då kan det nog bli gott!
Susanne
2023-03-08Riktigt gott recept! Jag blandade i riset i morotssmeten och stekte allt tillsammans, det blev supergott!
Emelie
2015-08-31