Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis

6
0
Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis

Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis är en god och mättande rätt med många läckra ingredienser! Den krämiga bearnaisesåsen gör du av bland annat schalottenlök, dragon, smetana och vitvinsvinäger och serverar med biff, bönor och mâchesallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2014

Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis

Ingredienser

2 portioner

Klyftpotatis

475 g förkokt klyftpotatis

Smetanabearnaise

2 schalottenlökar
1 kruka dragon
2 msk vitvinsvinäger
1 dl smetana
salt och peppar
150 g haricots verts (bönor)
ca 280 g ryggbiff
1 tsk olja
1/2 påse machésallad (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2473 KJ / 591 kCal
Fett 26.8 g
Kolhydrater 451 g
Protein 374 g
Läs mer om näringsvärden