Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis

Stekt ryggbiff med smetanabearnaise och klyftpotatis är en god och mättande rätt med många läckra ingredienser! Den krämiga bearnaisesåsen gör du av bland annat schalottenlök, dragon, smetana och vitvinsvinäger och serverar med biff, bönor och mâchesallad.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klyftpotatis: Lägg potatisen i en ugnssäker form. Stek den mitt i ugnen i ca 15 minuter.
  3. Smetanabearnaise: Skala och hacka löken och lägg den i en kastrull. Plocka av hälften av bladen från dragonen och hacka dem. Blanda dem med löken och vinägern. Koka tills vätskan kokat bort och låt löken svalna. Blanda löken och dragonen
    med smetanan. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka bönorna i saltat vatten ca 4 minuter.
  5. Stek biffen på hög värme i oljan i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lyft upp biffen på
    en tallrik och låt den vila några minuter.
  6. Servera biffen med klyftpotatis, bönor, mâchesallad och smetanabearnaise.

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 2
Klyftpotatis
  • 475 g förkokt klyftpotatis
Smetanabearnaise
  • 2 schalottenlökar
  • 1 kruka dragon
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl smetana
  • salt och peppar
  • 150 g haricots verts
  • ca 280 g ryggbiff
  • 1 tsk olja
  • 1/2 påse machésallad (à 65 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2473 kJ / 591 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer