Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kycklingklubba med rostade lökar och dragonsås

Kycklingklubba med rostade lökar och dragonsås där såsen är den stora smakhöjaren i detta recept. Kycklingen steks färdigt i ugnen för att få en gyllenbrun färg och lökarna tillsätts mot slutet. Såsen kryddas med dragon och honung för en fin och len kombination. Servera med nykokt rykande ris.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 11, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Bryn kycklingklubborna i olivolja i en stekpanna. Krydda med timjan, salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 30 minuter.
  3. Skala lökarna och stek dem i samma panna som kycklingen. Lägg dem sedan tillsammans med kycklingen i ugnsform när det återstår 15 minuter av tiden.
  4. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Ansa och koka haricots verts mjuka i saltat vatten ca 3 minuter.
  6. Sås: Hacka dragonen. Koka upp crème fraichen och rör i dragonen. Smaka av med honung, salt och peppar.
  7. Till servering: Blanda spenat med lök. Servera med kyckling, ris, dragonsås och haricots verts.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Barnknep: Små barn har lättare att äta haricots verts om de skärs i väldigt små bitar. Barnen kan annars uppleva att det ”trådar” sig i munnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingklubbor
  • 1 tsk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt och peppar
  • 250 g små röda steklökar
  • 4 port ris
  • 150 g haricots verts
Dragonsås
  • 1 kruka dragon
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk honung
Till servering
  • babyspenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2941 kJ / 704 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept