Morotsplättar med dragonyoghurt

Morotsplättar med dragonyoghurt är en måltid som riktigt smälter i munnen. Plättarna blir härligt krispiga och frasiga när de steks i olivolja i den heta pannan. Till detta serveras en matig yoghurt med smak av dijonsenap och dragon samt bönris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2015

Ingredienser
4 portioner
4 port ris
Plättar
500 g morötter
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl vetemjöl
1/2 dl sesamfrön
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
Dragonyoghurt
1 kruka dragon
2 dl matyoghurt
1/2 msk dijonsenap
Grönsaker
150 g haricot vert
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2076 KJ / 497 kCal
Fett14 g
Salt2.42 g
Kolhydrater75 g
Protein14 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
5 stSåsen tog över och biffarna saknade liksom substans. Blir nog inte igen även om smaken på biffarna skulle kunna bli bra om man tog i lite mer med kryddan.
Tobias
Det är ju ett sätt att göra av med morötter... men lär inte bli någon repris. 5-åringen, som vanligtvis älskar morötter, tvärvägrade.
Annelie
Tyckte inte såsen var någon höjdare, gjort raita istället flera gånger och det blev riktigt gott. Älskar plättarna!
Cecilia
Nja detta var ingen favorit, men som kommentaren om att blanda i riset i morotsmeten och mer kryddor i då kan det nog bli gott!
Susanne
Riktigt gott recept! Jag blandade i riset i morotssmeten och stekte allt tillsammans, det blev supergott!
Emelie