Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Biff med kappa

Biff med kappa, saltkokt färskpotatis, brynt smör med färsk lök, vinäger och dragon är en smaklig och proper middag en sommarkväll på verandan. Servera haricots verts med valnötter i en skål bredvid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Brynt smör med färsk lök, vinäger och dragon

  1. Ansa och skiva lökarna och koka den med vinägern tills nästan all vätska kokat in. Koka smöret tills det blir brynt och ta bort från värmen. Sila eventuellt smöret.
  2. Plocka dragonen och vänd sedan ner lök och dragon i smöret.
  3. Servera till grillad biff.

Saltkokt färskpotatis

  1. Tvätta potatisen. Lägg den i en kastrull och strö över saltet. Täck med vatten och koka potatisen.

Haricots verts med valnötter

  1. Koka haricots verts enligt anvisningen på förpackningen. Rosta valnötterna i en torr het panna.
  2. Lägg upp haricots verts på ett fat strö över valnötterna. Ringla över oljan och mal över peppar.
  3. Servera till grillad biff.

För alla

Brynt smör: Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Färskpotatis: Potatisrätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Haricots verts: Rätten med haricots verts och valnötter är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port grillad biff
Brynt smör med färsk lök, vinäger och dragon
  • 2 färska lökar
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 75 g smör
  • 1 kruka dragon
Saltkokt färskpotatis
  • 800 g potatis
  • 1 1/2 dl grovt salt
Haricots verts med valnötter
  • 150 g haricots verts
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk olivolja
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?