Morotspasta svampbolognese

129
0 Klimatsmart
Morotspasta svampbolognese

Testa en grön variant av vardagsklassikern spaghetti och köttfärssås: svampbolognese! Här serverar vi den med en blandning av fullkornsspaghetti och morotspasta och toppar med flagad parmesan och rostade pinjenötter. Buon appetito!

Skriv ut
Morotspasta svampbolognese

Ingredienser

4 portioner
500 g
fryst svampmix
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
2
morötter
ca 300 g
rotselleri
4 msk
olivolja
4 msk
tomatpuré
1 tsk
torkad timjan
2
lagerblad
ca 400 g
krossade tomater
2
grönsaksbuljongtärningar
4 dl
vatten
-
salt och svartpeppar
3
port fullkornspasta (fullkornsspaghetti)
250 g
morotspasta

Till servering

skalad, skivad rödlök
flagad parmesanost
rostade pinjenötter
rucolasallad

För alla

Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med lysozym.
Gör mjölkproteinfri: uteslut parmesan eller välj mjölkproteinfri ost istället.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

129

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2537 KJ / 607 kCal
Fett 26.2 g
Salt 2.53 g
Kolhydrater 65.9 g
Protein 18.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept