Morotspasta svampbolognese
Testa en grön variant av vardagsklassikern spaghetti och köttfärssås: svampbolognese! Här serverar vi den med en blandning av fullkornsspaghetti och morotspasta och toppar med flagad parmesan och rostade pinjenötter. Buon appetito!
Ingredienser
4 portioner
500 g fryst svampmix
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
ca 300 g rotselleri
4 msk olivolja
4 msk tomatpuré
1 tsk torkad timjan
2 lagerblad
ca 400 g krossade tomater
2 grönsaksbuljongtärningar
4 dl vatten
salt
svartpeppar
3 port fullkornspasta (fullkornsspaghetti)
250 g morotspasta
Till servering
skalad, skivad rödlök
flagad parmesan
rostade pinjenötter
rucolasallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2537 KJ / 607 kCal
Fett26.2 g
Salt2.53 g
Kolhydrater65.9 g
Protein18.7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer