Apelsin- och basilikamarinerad morots- och zucchinipasta

19
2
Apelsin- och basilikamarinerad morots- och zucchinipasta

Om du vill laga en rätt med grönhydrater är denna pasta av morot och zucchini både god och snabblagad. Den får en frisk smak av apelsin, basilika och tomatcrème. Lite riven parmesan sätter pricken över i!

Apelsin- och basilikamarinerad morots- och zucchinipasta

Ingredienser

4 portioner
finrivet skal av 1 apelsin
1 dl färskpressad apelsinsaft
1 vitlöksklyfta
1/2 dl solroskärnor
1 kruka basilika
2 msk soltorkad tomatcrème
4 msk olivolja
250 g zucchinipasta
250 g morotspasta
salt och svartpeppar

Till servering

riven parmesan

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Amanda

2021-07-05

Ska rätten ätas kall? Står inte om man ska koka ”pastan”? Det gott ut men man behöver väl koka zucchinin och morötterna kort och sedan blanda med marinaden?

Redaktionen ICAse

2021-07-07

Hej Amanda! Tanken är att de marinerade grönsakerna ska ätas kalla. Men vill du ha något mjukare mer pastalik rätt så ge morot- och zucchinipastan ett uppkok i saltat vatten, spola kallt i durkslag. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Christer

2016-01-21

Hej! Läser receptet, i tidningen som ica Kvantum ger ut, i väntrummet på sjukhuset. Vill ej riva ur receptet. Letar på ica.se efter det. Får inget napp. Kontaktar kundtjänst på ica. Får en länk. Den går naturligtvis inte att klicka på. Det ska inte vara lätt. Loggar in på ica.se Skriver in hela söknamnet, inklusive numret på slutet. Nej! Receptet finns inte! Skriver: apelsin och basilikamarinerad. Då kommer receptet fram. Så omständigt! Inte nog med det. På receptsidan, står det att jag kan ladda in rabatt på mitt kort, genom att logga in. Loggar in. Får ingen bekräftelse att rabatten är på kortet. Samma information att som första sidan. Ladda rabatten på kortet. Moment 22. Har jag eller har jag inte fått rabatten på kortet? Har ej prövat receptet!

Näringsvärde per portion

Energi 1228 KJ / 293 kCal
Fett 24 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 12 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden