Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Apelsin- och basilikamarinerad morots- och zucchinipasta

Om du vill laga en rätt med grönhydrater är denna pasta av morot och zucchini både god och snabblagad. Den får en frisk smak av apelsin, basilika och tomatcrème. Lite riven parmesan sätter pricken över i!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
  2. Skala och finriv vitlöksklyftan.
  3. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna på medelvärme.
  4. Hacka basilikan grovt.
  5. Blanda apelsinskal och -saft, vitlök, solroskärnor, basilika, tomatcrème och olivolja. Vänd ner grönsakspastorna och smaka av med salt och peppar. Låt grönsakerna marinera minst 15 minuter. Vänd runt grönsakerna då och då.
  6. Till servering: Servera med riven parmesanost.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • finrivet skal av 1 apelsin
  • 1 dl färskpressad apelsinsaft
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 dl solroskärnor
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk soltorkad tomatcrème
  • 4 msk olivolja
  • 250 g zucchinipasta
  • 250 g morotspasta
  • salt och svartpeppar
Till servering
  • riven parmesanost
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1228 kJ / 293 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer