Morotsoppa med lime och ingefära och quesadillas
En slät morotsoppa med lime och ingefära blir underbart smakrik och går fort att svänga ihop. Smaksätt den med cannellinibönor, sambal oelek och kokosmjölk. Servera sedan med quesadillas som smaksätts med halloumi, gräslök och riven ost. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
Soppa
500 g morötter
1 gul lök
2 msk färsk ingefära
1/2 msk olivolja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 förp cannellinibönor (à 380 g)
400 ml kokosmjölk
sambal oelek
salt
peppar
1 lime
Quesadillas
200 g halloumi
1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl riven ost
8 små tortillabröd
1/2 msk olja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3231 KJ / 772 kCal
Fett47 g
Salt4.47 g
Kolhydrater56 g
Protein28 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegod! Över förväntan! God smak o fyllig, hoppade dock över lime och det tror jag inte gjorde så mycket
Birgitta
2022-01-21Man kan utan problem uppdatera till mellansize på bröden. Small är väldigt små...
Maria
2021-10-11