Morotsoppa med lime och ingefära och quesadillas

23
0
Morotsoppa med lime och ingefära och quesadillas

En slät morotsoppa med lime och ingefära blir underbart smakrik och går fort att svänga ihop. Smaksätt den med cannellinibönor, sambal oelek och kokosmjölk. Servera sedan med quesadillas som smaksätts med halloumi, gräslök och riven ost. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018

Morotsoppa med lime och ingefära och quesadillas

Ingredienser

4 portioner

Soppa

500 g
morötter
1
gul lök
2 msk
färsk ingefära
1/2 msk
olivolja
5 dl
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1
förp cannellinibönor (à 380 g)
400 ml
kokosmjölk
-
sambal oelek
-
salt
-
peppar
1
lime

Quesadillas

200 g
halloumi
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1 1/2 dl
riven ost
8
små tortillabröd
1/2 msk
olja

För alla

Innehåller mjölkprotein. Fri från ägg.
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj glutenfria tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri halloumi.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3231 KJ / 772 kCal
Fett 47 g
Salt 4.47 g
Kolhydrater 56 g
Protein 28 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept