Buljongsoppa med pistou
Bjud din familj på den här trevliga och nyttiga buljongsoppan! Lantliga grönsaker som palsternacka, morötter och purjolök kokas med smakrik buljong och förskönas med den fantastiska pistoun gjord på basilika, vitlök, parmesan och olivolja. Det blir en mättande och god lantsoppa som skulle passa fint en kylig kväll vid Medelhavet.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009
Ingredienser
4 portioner
1 kg soppgrönsaker (t ex palsternacka, morot, rotselleri, purjolök)
1 msk olivolja
ca 1 1/2 l vatten
3 grönsaksbuljongtärningar
1 burk krossade tomater (à 500 g)
2 burkar cannellinibönor (à 410 g)
juicen av 1/2 citron
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 påse färsk bladspenat (à 70 g)
Pistou
2 vitlöksklyftor (skalade)
1 kruka basilika
1 bit parmesan (à ca 40 )
1/2 dl olivolja
salt
peppar
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi tyckte alla att den här soppan var jättegod! Som "soppgrönsaker" hade vi i kålrot, morötter, palsternacka, purjolök, vitkål och lite potatis. I övrigt som receptet. Jag håller med om att det blev mycket, middag till 3 och matlådor till 3 luncher :) Förutom pistoun serverade vi den även med en klick creme fraiche.
Susanne
2017-01-03Jättegod soppa! Pistoun blev pricken över i! Men jag tyckte receptet var överdimensionerat för 4p. Hade snarare räckt till 6personer.
Marie
2009-01-26Testlagare Mikaela Fredin Jag lagade soppan till min mamma som var här och hälsade på. Det kändes lite fel att laga lantsoppa på buljongtärning, men det gick ju på nolltid och blev gott! Gång nummer två lade jag till pasta i soppan så blev den lite mer mättande. Det går säkert lika bra med potatis i. BETYG: 4,3
Redaktionen
2009-01-14