Buljongsoppa med pistou

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
5
Buljongsoppa med pistou

Bjud din familj på den här trevliga och nyttiga buljongsoppan! Lantliga grönsaker som palsternacka, morötter och purjolök kokas med smakrik buljong och förskönas med den fantastiska pistoun gjord på basilika, vitlök, parmesan och olivolja. Det blir en mättande och god lantsoppa som skulle passa fint en kylig kväll vid Medelhavet.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2009

Buljongsoppa med pistou

Ingredienser

4 portioner
1 kg  soppgrönsaker (t ex palsternacka, morot, rotselleri, purjolök)
1 msk  olivolja
ca 1 1/2 l  vatten
3   grönsaksbuljongtärningar
1   burk krossade tomater (à 500 g)
2   burkar cannellinibönor (à 410 g)
juicen av 1/2   citron
1/2 tsk  salt
1 krm  svartpeppar
1   påse färsk bladspenat (à 70 g)

Pistou

2   vitlöksklyftor (skalade)
1   kruka basilika
1   bit parmesan (à ca 40 )
1/2 dl  olivolja
salt och peppar
1 krm  svartpeppar

För alla

Fri från gluten- och laktos.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt ostalternativ.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 1 2009.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Vi tyckte alla att den här soppan var jättegod! Som "soppgrönsaker" hade vi i kålrot, morötter, palsternacka, purjolök, vitkål och lite potatis. I övrigt som receptet. Jag håller med om att det blev mycket, middag till 3 och matlådor till 3 luncher :) Förutom pistoun serverade vi den även med en klick creme fraiche.

Susanne

2017-01-03

Jättegod soppa! Pistoun blev pricken över i! Men jag tyckte receptet var överdimensionerat för 4p. Hade snarare räckt till 6personer.

Marie

2009-01-26

Testlagare Mikaela Fredin Jag lagade soppan till min mamma som var här och hälsade på. Det kändes lite fel att laga lantsoppa på buljongtärning, men det gick ju på nolltid och blev gott! Gång nummer två lade jag till pasta i soppan så blev den lite mer mättande. Det går säkert lika bra med potatis i. BETYG: 4,3

Redaktionen

2009-01-14

Testa liknande recept

Provensalsk rotfruktssoppa
Betyg 3.8 av 5.
39 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotsellerisoppa med osttoast
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönkålscrème
Betyg 2.5 av 5.
96 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rotfruktslasagne med knaprig rödkålssallad
Betyg 2.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Minestrone med varm pestomacka
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktslasagne med cottage cheese
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Under 60 min att tillaga