Majssoppa med quesadillas

7
2 Klimatsmart
Majssoppa med quesadillas

Här kommer en liten hint av Mexiko; krämig majssoppa och quesadillas med ost och soltorkade tomater. Soppan görs på bland annat bönor, salladslök, kokosmjölk och självklart majs. Curry gör kvällens middag lite extra gyllene, och du har nu en ny vardagsfavorit att njuta av!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 34 2020

Majssoppa med quesadillas

Ingredienser

4 portioner
1
förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
1/2
förp salladslök (à 125 g)
1 msk
olja (från de soltorkade tomaterna)
2
vitlöksklyftor
1 1/2 msk
curry
2 krm
chilipulver
400 g
frysta majskorn
400 ml
kokosmjölk
1 l
grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
-
salt
-
peppar

Quesadillas

1 1/2 dl
riven vegetabilisk ost
8
tortillabröd (medium)
1
förp strimlade soltorkade tomater i olja (à 200 g)
1 tsk
spiskummin

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Tips

Strö gärna lite pumpafrön över soppan.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Ola

2021-04-03

För vattnig och utan smak

Jenny

2021-01-21

God smak, men svårt att mixa majsen helt. Blir lite ”skal” kvar som är lite sådär i soppan

Näringsvärde per portion

Energi 3300 KJ / 788 kCal
Fett 41 g
Salt 6 g
Kolhydrater 81 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept