UNDER 30 MIN | Medel

Majssoppa med quesadillas

Här kommer en liten hint av Mexiko; krämig majssoppa och quesadillas med ost och soltorkade tomater. Soppan görs på bland annat bönor, salladslök, kokosmjölk och självklart majs. Curry gör kvällens middag lite extra gyllene, och du har nu en ny vardagsfavorit att njuta av!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Ansa och skiva salladslöken.
  2. Fräs salladslöken i oljan (från tomaterna) i en kastrull och pressa i vitlökarna och rör i curry och chilipulver. Sänk värmen och rör ner bönor, majs, kokosmjölk och buljong i kastrullen. Låt sjuda ca 5 minuter. 
  3. Mixa soppan slät i en kannmixer eller med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Quesadillas: Strö hälften av osten på hälften av bröden. Häll av resten av oljan från tomaterna. Lägg på tomater och strö på resten av osten och spiskummin.
  5. Lägg resterande bröd som lock och stek i en torr stekpanna ca 2 minuter per sida. Pressa lätt på bröden med en stekspade innan de vänds så håller de lättare ihop. Skär dem sedan i bitar.
  6. Servera soppan med bröden.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Strö gärna lite pumpafrön över soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 msk olja (från de soltorkade tomaterna)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk curry
  • 2 krm chilipulver
  • 400 g frysta majskorn
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • salt
  • peppar
Quesadillas
  • 1 1/2 dl riven vegetabilisk ost
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 1 förp strimlade soltorkade tomater i olja (à 200 g)
  • 1 tsk spiskummin

Näringsvärde
Per portion

Energi 3300 kJ / 788 kCal

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept