Här kommer en liten hint av Mexiko; krämig majssoppa och quesadillas med ost och soltorkade tomater. Soppan görs på bland annat bönor, salladslök, kokosmjölk och självklart majs. Curry gör kvällens middag lite extra gyllene, och du har nu en ny vardagsfavorit att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
33 2021
Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lina
2021-08-19Tog bara hälften av buljongen (1liter?!) och blev ändå för vattnigt. Och håller med, svårt att mixa så det blir slätt. Nä, är det verkligen provlagat det här eller är det teoretiskt recept bara? Dessutom den där rivna veggo osten som skickas med varje vecka i klimatkrisen, den smälter ju inte och smakar väldigt skumt… Hade önskat ändring på den ingrediensen framöver.
Ola
2021-04-03För vattnig och utan smak
Jenny
2021-01-21God smak, men svårt att mixa majsen helt. Blir lite ”skal” kvar som är lite sådär i soppan