Här kommer en liten hint av Mexiko; krämig majssoppa och quesadillas med cashewsmör och soltorkade tomater. Soppan görs på bland annat bönor, salladslök och självklart majs. Curry gör kvällens middag lite extra gyllene, och du har nu en ny vardagsfavorit att njuta av!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2023
Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Receptet har uppdaterats oktober 2022.
Har du lagat receptet?
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Dubblade receptet, skulle därmed ha 3 msk curry och 4 krm chilipulver. Tog 2 msk curry och 1 krm chili och då blev det ändå så starkt att barnen vägrade äta.
Åsa
2023-01-31Jag halverade vattnet till 5 som det tipsades om här i kommentarerna. Var nog klokt. Soppan blev både krämig och inte alls så rinnig. Smakerna var goda. Men det uppstod förvirring när det i instruktionerna står att man ska ha kokosmjölk och i ingredienslistan att det ska vara havregrädde. Jag valde kokosmjölk vilket gav soppan en lite asiatisk touch. Kul!
Andreas
2022-10-25Tog bara hälften av buljongen (1liter?!) och blev ändå för vattnigt. Och håller med, svårt att mixa så det blir slätt. Nä, är det verkligen provlagat det här eller är det teoretiskt recept bara? Dessutom den där rivna veggo osten som skickas med varje vecka i klimatkrisen, den smälter ju inte och smakar väldigt skumt… Hade önskat ändring på den ingrediensen framöver.
Lina
2021-08-19