Morotsoppa med fetaost och linser

5
0
Morotsoppa med fetaost och linser

En morotssoppa sitter sällan fel, här är en underbart len variant som serveras med linser, smulad fetaost samt hackad färsk gräslök. Ser både trevligt ut och är gott att äta. Avnjut soppan med knäckesticks och färskost och du är hemma.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2019

Morotsoppa med fetaost och linser

Ingredienser

2 portioner
2
förp kyld morotssoppa (à 425 g)
200 g
kokta linser
1/2
förp fetaost (à 150 g)
1/2
ask färsk gräslök (à 20 g)
1/2
förp knäckesticks sesam och havssalt
1/2 dl
färskost vitlök och örter

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på knäckesticksen och på soppan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och färskost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3011 KJ / 714 kCal
Fett 46 g
Salt 5 g
Kolhydrater 50 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept