Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel

Morotsoppa med fetaost och linser

En morotssoppa sitter sällan fel, här är en underbart len variant som serveras med linser, smulad fetaost samt hackad färsk gräslök. Ser både trevligt ut och är gott att äta. Avnjut soppan med knäckesticks och färskost och du är hemma.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm soppan i en kastrull.
  2. Häll linserna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  3. Smula fetaosten och skär gräslöken tunt.
  4. Rör ner linserna i soppan och låt det bli varmt.
  5. Servera soppan med fetaost, gräslök och knäckesticks med färskost.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på knäckesticksen och på soppan.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost och färskost.
Gör mjölksproteinfri: byt ut fetaost mot tofu. Byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 förp kyld morotssoppa (à 425 g)
  • 200 g kokta linser
  • 1/2 förp fetaost (à 150 g)
  • 1/2 ask färsk gräslök (à 20 g)
  • 1/2 förp knäckesticks sesam och havssalt
  • 1/2 dl färskost vitlök och örter

Näringsvärde
Per portion

Energi 3011 kJ / 714 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept