Lammkorv med lins- och tomatsallad | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Lammkorv med lins- och tomatsallad

Lammkorv med lins- och tomatsallad är en lättlagad och smakrik rätt som passar bra både som lunch eller som lättare middag. Den matiga salladen passar fint ihop med lammkorven som fått smak av fårost och rosmarin. Ett tips är att smula fetaost över salladen när den serveras.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll linserna i en sil och skölj dem ordentligt. Låt dem sedan rinna av.
  2. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka löken fint.
  3. Vispa ihop senap, vinäger och olivolja. Blanda dressingen med linserna, tomaterna och rödlöken, smaka av med salt och peppar.
  4. Stek korven i smöret i en stekpanna enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Plocka bladen från basilikan och vänd ner i salladen.
  6. Till servering: Servera korven med lins- och tomatsallad och gärna smulad fetaost och bröd till.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller olja. Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp kokta linser (à 380 g)
  • 4 tomater
  • 2 rödlökar
  • 1 1/2 msk dijonsenap
  • 2 tsk vinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 450 g lammkorv (med fårost och rosmarin)
  • 1 msk smör
  • 1 kruka basilika
Till servering
  • smulad fetaost
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2636 kJ / 630 kCal