Morotskaka med äpple

Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat
4
Morotskaka med äpple

Saftig och god blir morotskakan när du också river ner ett äpple i smeten. På toppen av morotskakan görs en glasyr och sedan toppas kakan med äppelskivor, kolasås och lite kanel. Kakan med både morötter och äpple blir så god att det är svårt att sluta äta den.

Morotskaka med äpple

Ingredienser

10 bitar
1 msk smör (till formen)
2 msk ströbröd (till formen)
150 morötter (150 g motsvarar 2 små morötter)
1 äpple (gärna aroma, à ca 150 g)
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl neutral rapsolja
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1/2 tsk salt

Glasyr

300 g färskost (av cream cheese typ)
3 dl florsocker
1 tsk citronsaft

Topping

kolasås
skivor av äpple (gärna aroma)
malen kanel

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Go Eivor! Varför anger ni elvisp på glasyren, men inte på sockersmeten? Tack i alla fall för ett bra recept!

Tobias

2024-10-27

Tack Tobias och Eivor för era kommentarer! Vi har valt att skriva elvisp på glasyren för att det inte funkar med vanlig visp, i smeten kan man däremot vispa med elvisp eller för hand. Eivor, du har rätt det spelar ingen roll hur mycket varje morot väger men alla har inte en köksvåg hemma därför väljer vi att skriva ut även styck. Men vi håller med om att det var lite otydligt, hoppas det är enklare att tyda receptet nu. Äpplet behöver inte skalas och det är vikten på ett helt äpple vi menar. Hälsningar Ulrika

Redaktionen

2024-12-03

Gör i annan ordning: 1. Sätt på ugnen. Fixa formen med smör/kokosolja och riven kokos 2. Blanda torra ingredienserna. Ta lite mindre kanel och fyll på matskeden med kardemumma, ingefära och lite nejlika. 3. Separera äggen, vispa gulan med 1 dl råsocker och vispa vitan för sig, tills den är fluffig, inte hård. 4. Smält kokosolja. Riv morötter fint och äpple lite grövre. 5. Blanda ned morötter och äpple i äggulan och sockret. Blanda i kokosolja. 6. Blanda försiktigt ned äggvitan i smeten med en slickepott eller stor sked.

Cecilia

2024-03-29

Vad menar ni egentligen när ni skriver à 75 resp 150 gr? Så uttrycker man sig väl inte. Vad varje morot väger spelar väl ingen roll, eller hela äpplet med skal?! Ska det vara 75 eller 150 gr riven morot? Och 150 gr skalat och rivet äpple? Skriv i så fall det. Och inga konstiga instruktioner med ”à”.

Eivor

2023-02-18

Näringsvärde per bit

Näringsvärdet är beräknat per bit utan kolasås, äppelskivor och kanel till topping.
Energi1898 KJ / 454 kCal
Fett20 g
Salt1 g
Kolhydrater61 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Mjuk pepparkaka med apelsin och glasyr
Betyg 3.1 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saftig harisikaka med mannagryn
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blodapelsin- och vallmokaka
Betyg 4.9 av 5.
21 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Skurna pepparkakor
Betyg 4.5 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskrutor med citron
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Zucchinikaka med vaniljfrosting
Betyg 4.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga