Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Knäckiga kryddkakor

Det här receptet på knäckiga kryddkakor är spröda, härliga och otroligt goda småkakor. Receptet liknar vanliga kolasnittar men innehåller ingefära och kardemumma som ger kakorna en härlig julsmak. Perfekt till glöggfikat!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 45 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Ringla över sirapen och lägg i smöret skuret i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Ta upp degen och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle, ca 40 cm lång (för 45 st). Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.
  4. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
  5. Låt kakorna svalna en liten stund på plåten. Skär dem i sneda bitar.

Ingredienser

Portioner: 45 stycken
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2 1/2 dl motsvarar ca 150 g)
  • 1 dl socker
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk stötta kardemummakärnor
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 msk ljus sirap
  • 100 g smör
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?