Engelska pepparkakor | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Engelska pepparkakor

Typiskt för engelska pepparkakor är en ansenlig mängd malen ingefära – men inga andra pepparkakskryddor som kanel eller nejlika. Smaken påminner lite om kolakakor. Använd små pepparkaksmått, så blir det fler härliga pepparkakor att njuta av.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för Ger 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda sirap, socker, smör och grädde i en kastrull. Värm försiktigt tills socker och smör har smält. Häll över i en matberedare eller degmaskin.
  2. Blanda mjöl, ingefära, bikarbonat och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjölblandningen och kör tills det blir en lös, nästan rinnig deg.
  4. Linda in degen i plastfolie och lägg i kylen till nästa dag.
  5. Sätt ugnen på 175°C.
  6. Arbeta degen smidig på lätt mjölat bord.
  7. Kavla ut degen tunt och ta ut kakor med mått. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt.
  8. Grädda kakorna i mitten av ugnen 6–8 minuter, tills de fått lite färg.
  9. Låt kakorna svalna på plåt eller galler. Förvara dem torrt i rumstemperatur eller frys in.

Näringsberäkningen är per sats pepparkakor.

För alla

Fri från ägg.
Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: Ger 1 sats
  • 1 1/2 dl ljus sirap
  • 200 g strösocker
  • 175 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 600 g vetemjöl
  • 1 1/2 msk malen ingefära
  • 1/2 msk bikarbonat
  • 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 22754 kJ / 5438 kCal