Chocolate chip cookies i långpanna
Smidigt, gott och perfekt bjudfika – baka chocolate chip cookies i långpanna. Den sega kakan med gömmor av smält mörk choklad smakar extra gott med ett glas kall mjölk.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2023
Ingredienser
ca 25 bitar
300 g rumstempererat smör
1 dl strösocker
2 dl brun farin
1 stort ägg (à ca 70 g)
6 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 g mörka chokladknappar
flingsalt
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsalternativ.
Näringsvärdet är beräknat per bit på 25 bitar.
Gör så här
Tips
Kakan går bra att frysa in och tina vid ett senare tillfälle.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi895 KJ / 214 kCal
Fett12 g
Salt0.3 g
Kolhydrater24 g
Protein2 g
Kommentarer
Jättegod! Tog 5 dl mjöl, 20x30-panna och ca 25 min (men fick sänka till 175 efter halva tiden). Blev som en blandning av choc chip cookies, brownie och sockerkaka. Kul, lättbakat och gott! Tack för tipsen här i kommentarerna.
Victoria
2024-07-23Torraste kakan jag bakat ,aldrig mer !
Carina
2024-03-02Fantastisk god kaka, lätt att göra när man fått testa sig fram då receptet har lite för mycket mjöl och för min ugn (varmluft) ska den vara inne 10-12 minuter istället för hela 30.
Jovita
2023-09-26