Banan- och chokladkaka
Ett gott recept på mjuk banan- och chokladkaka. Du gör kakan på smör, ägg, socker, gräddfil, mjöl, bakpulver, bikarbonat, bananer och kakao. Perfekt till kalas eller till kaffet.
Ingredienser
1 kaka
125 g smör
3 ägg
2 dl strösocker
2 dl gräddfil
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
2 bananer
2 msk kakao
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej! Jag använde nat. youghurt istället för gräddfil,la till 1 tsk vaniljsocker och hade cocos och ströbröd i den smorda formen! Jag använde en sockerkaksform istället för en avlång, fick den inte riktigt att bli färdig i mitten, så nästa gång blir det enligt receptet! Men smaken var riktigt god!
Linda
2008-05-22Använd smör, mkt godare och nyttigare än konstgjort margarin! Oavsett vad margarinbolagen säger:)
Lise-lotte
2008-02-05Mycket enkel och god. Den försvann väldigt fort, så nu är det bara och göra om receptet till en långpannekaka, så man hjälv hinner med och få en bit. smile. p.s jag hade bara i en banan, så att den inte skulle ta över för mycket i smakerna, Och det blev + för min man tycker ej om banan i kaka. Han funderade länge på vad det var för gott i den så det blev ett stort plus av honom också.
Eva
2005-09-24