Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Banan- och chokladkaka

Ett gott recept på mjuk banan- och chokladkaka. Du gör kakan på smör, ägg, socker, gräddfil, mjöl, bakpulver, bikarbonat, bananer och kakao. Perfekt till kalas eller till kaffet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 kaka portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet i en kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen på full effekt (max 800W), ca 1 min.
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner matfett, gräddfil och vetemjölet blandat med bakpulver och bikarbonat. Dela smeten i två bunkar.
  4. Skala och mosa bananerna. Blanda den ena smeten med bananmos och den andra med kakao.
  5. Häll smetarna växelvis i en lätt smord och bröad avlång form ca 1 1/2 liter (för 1 kaka). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 tim.
  6. Låt kakan svalna något innan den stjälps upp och får kallna på galler.

Ingredienser

Portioner: 1 kaka
  • 125 g smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl gräddfil
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 bananer
  • 2 msk kakao
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer