Morotskaka i långpanna
4.9Världens godaste

Alla som älskar morotskaka räcker upp en hand! Om du vill baka mycket ska du testa den här morotskakan i långpanna. Med ett ljuvligt lager av glasyr på färskost blir det här en kaka som fullkomligt smälter i munnen.

Ingredienser
30 bitar
smör till långpannan
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk kanel
1 tsk salt
6 dl finrivna morötter (6 dl motsvarar ca 270 g)
6 ägg
6 dl strösocker
2 dl neutral rapsolja
Glasyr
600 g färskost
200 g rumstempererat smör
6 dl florsocker (6 dl motsvarar ca 360 g)
2 tsk färskpressad citronjuice
Gör så här
00:35:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1408 KJ / 337 kCal
Fett39 g
Salt0.6 g
Kolhydrater39 g
Protein18 g
Kommentarer
2 stKan man frysa in kakan ?
Jessica
Hej Jessica! Själva kakan går fint att frysa. Lägg på frosting när du tinat kakan och ska bjuda på den. Vänliga hälsningar Leif
ICA-köket
Grymt bra recept, ingen torr och tråkig långpannekaka här inte. Bytte ut citronjuice mot apelsinjuice i frostingen och toppade med apelsincest ovan på, gott gott!
Sarah