Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Äppelkaka i långpanna

Att göra sin äppelkaka i långpanna ger en helt fantastisk och saftig kaka som också räcker till många. Perfekt om du inte vet vad du ska göra med årets skörd eller av annan anledning kommit över ett parti äpplen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 18 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kärna ur äpplena och skär i tunna klyftor. Blanda dem med socker och kanel.
  3. Vispa smör och socker vitt och poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning.
  4. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten växelvis med mjölken. 
  5. Klä en långpanna med bakplåtspapper, smörj pappret med smör eller margarin och bred ut smeten i den. 
  6. Lägg klyftorna ovanpå smeten och strö över pärlsocker och eventuellt lite extra kanel.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-25 minuter. Känn efter med sticka om kakan är klar, då ska stickan vara torr.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: 18 bitar
  • 5 äpplen
  • 2 msk strösocker
  • 1 1/2 tsk malen kanel
  • 150 g rumstempererat smör
  • 4 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk smör
  • 2 msk pärlsocker
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer