Äppelkaka i långpanna

34
7
Äppelkaka i långpanna

Att göra sin äppelkaka i långpanna ger en helt fantastisk och saftig kaka som också räcker till många. Perfekt om du inte vet vad du ska göra med årets skörd eller av annan anledning kommit över ett parti äpplen.

Skriv ut
Äppelkaka i långpanna

Ingredienser

18 bitar
5
äpplen
2 msk
strösocker
1.5 tsk
malen kanel
150 g
rumstempererat smör
4 dl
strösocker
4
ägg
4.5 dl
vetemjöl
3 tsk
bakpulver
2 dl
mjölk
1 msk
smör
2 msk
pärlsocker

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt smör och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Liselott

10/3/2020

Måste gjort ngt fel klar i kanterna och rinner i mitten 😢

Redaktionen ICAse

10/5/2020

Hej Liselott! Nej så tråkigt att det inte blev bra. Alla ugnar är olika, kakan behövde kanske gå lite längre i ugnen. Eller kan du ha missat tillsätta någon ingrediens? Hälsningar Ulrika

Hanna

9/23/2020

Vilket mått på långpannan är receptet anpassat för?

Redaktionen ICAse

9/24/2020

Hej Hanna! Långpannan ska vara ca 30x40 cm. Hoppas att du gillar kakan! Hälsningar Elina

Ylva

10/28/2019

Vilken skillnad gör det för kakan om smör är osmält och vispas samman med socker mot om man smälter det och rör ihop med övriga ingredienser?

Redaktionen ICAse

10/29/2019

Hej Ylva! Kakan kan bli lite mer kompakt om du smälter smöret och sedan rör ihop med de övriga ingredienser. Hoppas att det smakar! Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 1038 KJ / 248 kCal
Fett 10 g
Salt 0.3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept