Morotskaka med choklad

Det här är ett spännande recept på morotskaka, där choklad har smugit sig in bland ingredienserna! Den klassiska toppingen på philadelphiaost och florsocker blir pricken över i:et, men går lika bra att byta ut till vispgrädde om man föredrar det.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Ingredienser
25 bitar
Morotskaka med choklad
5 dl majsolja
6 ägg
5 dl farinsocker
8 dl mjöl
1 1/2 msk mald kanel
1 1/2 msk kakao
1 msk bikarbonat
3 dl finhackad mörk choklad (3 dl motsvarar ca 200 g)
1 l riven morot
2 dl ljus sirap
Glasyr
400 g färskost
2 dl florsocker
Gör så här
00:40:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Den är god men jag tycker det blir lite mastigt med chokladen och morotssmaken försvinner. Jag föredrar nog vanlig morotskaka.
Rebecca
2009-10-26Underbart god. Enkel att göra och räcker till många. Den håller sig ca 1 vecka om man förvarar den i kylskåp och den är lika saftig som när den var nybakad.
Anna-maria
2008-05-01Kakan blev verkligen god, vi provade både med och utan topping. var god vilken som men toppingen förhöjde smaken endel tyckte vi och gästerna.
Charlotta
2008-03-16