Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotskaka med choklad

Det här är ett spännande recept på morotskaka, där choklad har smugit sig in bland ingredienserna! Den klassiska toppingen på philadelphiaost och florsocker blir pricken över i:et, men går lika bra att byta ut till vispgrädde om man föredrar det.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Morotskaka: Vispa olja, ägg och farinsocker väl.
  3. Blanda mjöl, kanel, kakao, bikarbonat och hackad choklad. Vänd ner i äggsmeten.
  4. Rör i morötter och sirap. Häll i en bakpappersklädd stor långpanna.
  5. Grädda kakan i 40 minuter.
  6. Glasyr: Blanda glasyren och bred över kakan precis innan servering. Dekorera gärna med morotsstrimlor.

Ingredienser

Portioner: 25 bitar
Morotskaka med choklad
  • 5 dl majsolja
  • 6 ägg
  • 5 dl farinsocker
  • 8 dl mjöl
  • 1 1/2 msk mald kanel
  • 1 1/2 msk kakao
  • 1 msk bikarbonat
  • 3 dl finhackad mörk choklad (3 dl motsvarar ca 200 g)
  • 1 l riven morot
  • 2 dl ljus sirap
Glasyr
  • 400 g färskost
  • 2 dl florsocker
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer