Morotskaka med choklad

26
5
Morotskaka med choklad

Det här är ett spännande recept på morotskaka, där choklad har smugit sig in bland ingredienserna! Den klassiska toppingen på philadelphiaost och florsocker blir pricken över i:et, men går lika bra att byta ut till vispgrädde om man föredrar det.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Morotskaka med choklad

Ingredienser

25 bitar

Morotskaka med choklad

5 dl majsolja
6 ägg
5 dl farinsocker
8 dl mjöl
1 1/2 msk mald kanel
1 1/2 msk kakao
1 msk bikarbonat
3 dl finhackad mörk choklad (3 dl motsvarar ca 200 g)
1 l riven morot
2 dl ljus sirap

Glasyr

400 g färskost
2 dl florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Rebecca

2009-10-26

Den är god men jag tycker det blir lite mastigt med chokladen och morotssmaken försvinner. Jag föredrar nog vanlig morotskaka.

Anna-maria

2008-05-01

Underbart god. Enkel att göra och räcker till många. Den håller sig ca 1 vecka om man förvarar den i kylskåp och den är lika saftig som när den var nybakad.

Charlotta

2008-03-16

Kakan blev verkligen god, vi provade både med och utan topping. var god vilken som men toppingen förhöjde smaken endel tyckte vi och gästerna.