Morotskaka med choklad

Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat
5
Morotskaka med choklad

Det här är ett spännande recept på morotskaka, där choklad har smugit sig in bland ingredienserna! Den klassiska toppingen på philadelphiaost och florsocker blir pricken över i:et, men går lika bra att byta ut till vispgrädde om man föredrar det.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Morotskaka med choklad

Ingredienser

25 bitar

Morotskaka med choklad

5 dl  majsolja
6   ägg
5 dl  farinsocker
8 dl  mjöl
1 1/2 msk  mald kanel
1 1/2 msk  kakao
1 msk  bikarbonat
3 dl  finhackad mörk choklad (3 dl motsvarar ca 200 g)
1 l  riven morot
2 dl  ljus sirap

Glasyr

400 g  färskost
2 dl  florsocker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
26 personer har röstat

Kommentarer

Den är god men jag tycker det blir lite mastigt med chokladen och morotssmaken försvinner. Jag föredrar nog vanlig morotskaka.

Rebecca

2009-10-26

Underbart god. Enkel att göra och räcker till många. Den håller sig ca 1 vecka om man förvarar den i kylskåp och den är lika saftig som när den var nybakad.

Anna-maria

2008-05-01

Kakan blev verkligen god, vi provade både med och utan topping. var god vilken som men toppingen förhöjde smaken endel tyckte vi och gästerna.

Charlotta

2008-03-16

Testa liknande recept

Rabarbercheesecake med browniebotten
Betyg 3 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mjuk pepparkaka i långpanna med frosting
Betyg 4.5 av 5.
147 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gammeldags blåbärskaka i stekpanna
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rymdkex
Betyg 2.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chokladrutor med glasyr och kokos
Betyg 3.1 av 5.
934 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärskaka i långpanna
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga