Vaniljhjärtan i långpanna
Älskar du också smaken av ett vaniljhjärta? Baka vaniljhjärtan i långpanna, perfekt när du vill bjuda ett helt gäng på den söta vaniljbakelsen till efterrätt. På en botten av mördeg breder du ett lager vaniljkräm som du toppar med smuldeg. En förenklad variant av vaniljhjärtan helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Ingredienser
ca 24 bitar
Vaniljkräm
1 vaniljstång eller vaniljpulver (1 vaniljstång motsvarar 1 tsk vaniljpulver)
8 äggulor
1 l mjölk (3%)
2 1/2 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
Mördeg
500 g kallt smör
1 l vetemjöl (ca 600 g)
3 dl rå- eller strösocker
1 msk bakpulver
3/4 tsk salt
1 dl mandelspån
Vid servering
florsocker
2 dl färska hallon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1617 KJ / 387 kCal
Fett22 g
Salt0.63 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentarer
Jag tänkte använda vaniljvisp, hur mycket ska man då ta till en sats? Går det bra att göra kakan dagen innan?
Ann-charlott
2024-05-11Går det att frysa in dessa underbara kakor?
Carina
2024-02-28Hej Carina! Jag tror att det blir lite svårt eftersom vaniljkrämen är känslig för att frysa. Den kan bli grynig och skära sig när den tinar sen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-29Fantastiskt när och saftig kaka med ljuvlig vaniljsmak. Jag gjorde kakan med enbart elvisp men såg till att smöret blev ordentligt mosat i degen för att undvika klumpar. Det blev en rejäl laddning deg. Jag använde mig av färdig vaniljkräm (marsán) och det gick också utmärkt. Istället för mandelflagor så grovhackade jag mandel att lägga uppe på, och det blev gott med lite mer crunch på kakan. Kan varmt rekommendera detta recept
Emma
2022-08-14