Vaniljhjärtan i långpanna

15
5
Vaniljhjärtan i långpanna

Älskar du också smaken av ett vaniljhjärta? Baka vaniljhjärtan i långpanna, perfekt när du vill bjuda ett helt gäng på den söta vaniljbakelsen till efterrätt. På en botten av mördeg breder du ett lager vaniljkräm som du toppar med smuldeg. En förenklad variant av vaniljhjärtan helt enkelt!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Vaniljhjärtan i långpanna

Ingredienser

ca 24 bitar

Vaniljkräm

1
vaniljstång eller vaniljpulver (1 vaniljstång motsvarar 1 tsk vaniljpulver)
8
äggulor
1 l
mjölk (3%)
2.5 dl
strösocker
1 dl
majsstärkelse

Mördeg

500 g
kallt smör
1 l
vetemjöl (ca 600 g)
3 dl
rå- eller strösocker
1 msk
bakpulver
0.75 tsk
salt
1 dl
mandelspån

Vid servering

-
florsocker
2 dl
färska hallon

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri mjölkdryck.
Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Taru

1/6/2021

Detta recept godare än vanliga vaniljhjärtan. Lika gott varm som kall.

Alona

9/8/2020

För smörig i botten. Skulle tillsätta mindre än 500g smör

Rebecca

6/20/2020

1 vaniljstång är lika mycket som 1 kryddmått, inte en tesked!

Näringsvärde per portion

Energi 1617 KJ / 387 kCal
Fett 22 g
Salt 0.63 g
Kolhydrater 43 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept