Vaniljhjärtan i långpanna

Älskar du också smaken av ett vaniljhjärta? Baka vaniljhjärtan i långpanna, perfekt när du vill bjuda ett helt gäng på den söta vaniljbakelsen till efterrätt. På en botten av mördeg breder du ett lager vaniljkräm som du toppar med smuldeg. En förenklad variant av vaniljhjärtan helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019

Ingredienser
ca 24 bitar
Vaniljkräm
1 vaniljstång eller vaniljpulver (1 vaniljstång motsvarar 1 tsk vaniljpulver)
8 äggulor
1 l mjölk (3%)
2 1/2 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
Mördeg
500 g kallt smör
1 l vetemjöl (ca 600 g)
3 dl rå- eller strösocker
1 msk bakpulver
3/4 tsk salt
1 dl mandelspån
Vid servering
florsocker
2 dl färska hallon
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1617 KJ / 387 kCal
Fett22 g
Salt0.63 g
Kolhydrater43 g
Protein5 g
Kommentarer
Undrar också om det går att förbereda något dagen innan. Kan man göra allt utan garnering, plasta in och ha stående i rumstemperatur tills det är dags att äta en eller två dagar senare?
Conny
2024-12-16Hej Conny! Om jag skulle göra den i förväg skulle jag förvara den i kylskåpet eftersom den innehåller vaniljkräm. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-20Jag tänkte använda vaniljvisp, hur mycket ska man då ta till en sats? Går det bra att göra kakan dagen innan?
Ann-charlott
2024-05-11Går det att frysa in dessa underbara kakor?
Carina
2024-02-28Hej Carina! Jag tror att det blir lite svårt eftersom vaniljkrämen är känslig för att frysa. Den kan bli grynig och skära sig när den tinar sen. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-02-29