Älskar du också smaken av ett vaniljhjärta? Baka vaniljhjärtan i långpanna, perfekt när du vill bjuda ett helt gäng på den söta vaniljbakelsen till efterrätt. På en botten av mördeg breder du ett lager vaniljkräm som du toppar med smuldeg. En förenklad variant av vaniljhjärtan helt enkelt!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2019
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastiskt när och saftig kaka med ljuvlig vaniljsmak. Jag gjorde kakan med enbart elvisp men såg till att smöret blev ordentligt mosat i degen för att undvika klumpar. Det blev en rejäl laddning deg. Jag använde mig av färdig vaniljkräm (marsán) och det gick också utmärkt. Istället för mandelflagor så grovhackade jag mandel att lägga uppe på, och det blev gott med lite mer crunch på kakan. Kan varmt rekommendera detta recept
Emma
2022-08-14Går den att göra utan matberedare?
Anna
2021-09-17Kan man använda sig av färdig vaniljcrème, tex marsian?
Maja
2021-06-02