Örtbiffar med chèvrecreme
Ett underbart recept på smakrika örtbiffar. Rätten är vegetarisk då du gör biffarna av bland annat quornfärs, grädde och vitlök. Servera de kryddiga biffarna med en utsökt kräm av chèvre!
Ett recept från:
Buffé nr 7, 2002
Ingredienser
4 portioner
300 g fryst quornfärs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl matlagningsgrädde
1 - 2 vitlöksklyftor
1/2 dl hackade färska örter
1 tsk fransk senap
1 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Chèvrecreme
100 g fransk getost (chèvre)
2 msk olivolja
Till servering
lättstekta grönsaker
rostade sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Biffarna gick hem hos både mig och min sambo. Jättegoda och enkla att göra.
Sara
2006-09-02rostade sojabönor hittar man vid alla torkade bönor alternativt vid hälsokosten!
Kristin
2005-07-29Fantastiskt recept, jag tyckte det var barnsligt enkelt, mycket enklare än riktiga biffar även om jag nog till nästa gång planerar att ha 2 st ägg för att öka hållfastigheten i biffarna. Jag kan dessutom rekommendera att ta i ca två teskedar flytande honung i chevreröran. Det ska dessutom vara 1-2 vitlöksklyftor & inte dl som i receptet (se tid notat)! Rekommenderar även att använda sig av stora mängder basilika. Om någon lyckas lista ut var de har i hyllorna "rostade sojabönor" så berätta gärna.
Max
2005-07-18