Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Örtbiffar med chèvrecreme

Ett underbart recept på smakrika örtbiffar. Rätten är vegetarisk då du gör biffarna av bland annat quornfärs, grädde och vitlök. Servera de kryddiga biffarna med en utsökt kräm av chèvre!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina färsen. Blanda ströbröd och grädde. Skala och finhacka vitlöken.
  2. Blanda färsen med ströbrödsblandningen, vitlök, örter, senap, ägg, salt och peppar till en jämn färs.
  3. Forma 8 jämna biffar (för 4 port).Stek dem i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida.
  4. Chèvrecreme: Mosa osten och blanda med oljan.
  5. Servera biffarna med getoströran och lättstekta grönsaker. Strö över rostade sojabönor.

För alla

Örtbiffar med chèvrecreme innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 300 g fryst quornfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 dl hackade färska örter
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Chèvrecreme
  • 100 g fransk getost (chèvre)
  • 2 msk olivolja
Till servering
  • lättstekta grönsaker
  • rostade sojabönor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?