Morotsfritters | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Morotsfritters

Bjud familjen på ett annorlunda snacks eller förrätt, nämligen morotsfritters. Riven spenat och morötter blandas med en kladdig smet och steks sedan tills de blir gyllenbruna. Plättarna doppas i smakrik tomatsås för ultimat smakupplevelse.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa ihop mjölk och ägg. Rör ner mjöl och bakpulver. Vispa till en slät smet.
  2. Riv spenaten. Riv morötterna på rivjärnets grova sida. Rör ner morötter och spenat. Krydda med salt och peppar.
  3. Smält en klick smör och rapsolja i en stekpanna. Forma klickar av smeten och lägg i pannan. Stek dem gyllenbruna på bägge sidor.
  4. Servera varma eller ljumma.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjölet och prova dig fram med glutenfri mjölblandning eller majsstärkelse.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: prova med Solhavre eller liknande mjölkfri produkt och använd mjölkfritt margarin i stället för smör.

Tips

Morotsfritters är goda att servera med en smaksatt tomatsås, t ex basilikakryddade krossade tomater i kartong som kan användas direkt utan ytterligare smaksättning.

Ingredienser

Portioner: 10 st
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 50 g bladspenat
  • 2 morötter
  • salt och peppar
  • 1 msk smör
  • 1 msk rapsolja
Lägg till i inköpslistan