Zucchinibiffar

16
6
Zucchinibiffar

Smarta vegobiffar som lagas i ugnen. Durra är ett glutenfritt sädesslag som används flitigt i bland annat Afrika. Servera med ris eller potatis och en god yoghurtsås.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Zucchinibiffar

Ingredienser

ca 20 små
1 dl
hel durra eller quinoa (1 dl motsvarar 3 dl kokt)
2
zucchinis (à ca 350 g)
1
vitlöksklyfta
1 dl
finskuren gräslök
1
ägg
4 msk
bovetemjöl
1 tsk
salt
-
nymalen svartpeppar
ca 150 g
fetaost

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.

Näringsvärdet är beräknat per biff.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentarer

Petra

2019-08-26

Riktigt goda! Bra i konsistens och god smak. Vi hade persilja istället för gräslök vilket passade bra. Kommer att lagas igen.

Athéna-morgane

2019-05-12

Detta är exakt samma recept från Food Pharmacy Kokboken, "Pangbiffar". Ord för ord.

Redaktionen ICAse

2019-05-15

Hej Athéna-Morgane! Stämmer bra det :) Vi hade ett samarbete med dem i vårt Buffé-nummer 2017 i september. Hälsningar Michelle

Eva

2019-03-28

Toppengoda ! Bäst med bulgur istället för durra. En favorit

Näringsvärde per portion

Energi 216 KJ / 52 kCal
Fett 2 g
Salt 0.57 g
Kolhydrater 5 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept