Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Zucchinibiffar

Smarta vegobiffar som lagas i ugnen. Durra är ett glutenfritt sädesslag som används flitigt i bland annat Afrika. Servera med ris eller potatis och en god yoghurtsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 små portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka durran enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna.
  2. Riv zucchinin grovt och lägg i ett durkslag. Strö över saltet och låt stå ca 20 minuter. Pressa ut vätskan ur zucchinin. 
  3. Skala och riv vitlöken. 
  4. Blanda zucchini med vitlök, gräslök, ägg, durra och bovetemjöl. Smula i fetaost. Smaka av smeten med salt och peppar. 
  5. Sätt ugnen på 125°C.
  6. Klicka ut smeten (ca 2 msk per biff) på en bakpappersklädd plåt. Forma till runda biffar med en sked. Ställ in i ugnen i 50–60 minuter.

För alla

Fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaosten mot tofu.

Näringsvärdet är beräknat per biff.

Ingredienser

Portioner: ca 20 små
  • 1 dl hel durra eller quinoa (1 dl motsvarar 3 dl kokt)
  • 2 zucchinis (à ca 350 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 ägg
  • 4 msk bovetemjöl
  • 1 tsk salt
  • nymalen svartpeppar
  • ca 150 g fetaost
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 216 kJ / 52 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept