Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Morotsbiffar med grönsaksstomp

Vi är mitt i en ny tid, en grönare tid. Låt dig inspireras och få nya idéer till din gröna meny. Prova svenska morotsbiffar med gott grönsaksstomp. Det är enkelt och gott att välja vegetariskt. Prova du också – kanske får du en ny favorit!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225 grader och värm biffarna i ca 15 min.
  2. Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter.
  3. Häll av kokvattnet. Mosa potatisen med en elvisp eller potatisstöt. Blanda moset med olivolja till önskad konsistens.
  4. Vänd ner lök, ärter och pumpakärnor i moset. Smaka av med salt och peppar. Servera tillsammans med de varma morotsbiffarna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild från Findus.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse morotsbiffar (à ca 360 g t.ex. Findus Svenska morotsbiffar)
  • 12 mjöliga potatisar (à ca 600 g, King Edward)
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 liten hackad rödlök
  • 2 dl frysta Ebba ärter
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • salt och nymald svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 2632 kJ / 628 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept