Morotsbiffar med äpple
Att laga morotsbiffarna i ugnen, enkelt och smidigt. Dessa biffar med morot får dessutom extra fräsch smak av rivet äpple och får en god krämighet och smak av att en lagrad ost används. Smaksätt också smeten med timjan, paprika eller spiskummin.
Ingredienser
4 portioner
2 små äpplen (à ca 100 g)
4 morötter (à ca 75 g)
300 g riven lagrad ost (gärna folke)
4 ägg
1 1/2 dl ströbröd
2 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver eller spiskummin
2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
4 port couscous
2 dl grekisk yoghurt
1 msk senap (gärna dijonsenap)
salt
peppar
1 röd peppar (chili)
65 g finbladig grönkål
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3377 KJ / 806 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater85 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt mild smak.
Rebecca
2023-10-22Inget vidare, smakar nästan inget. Höjdpunkten i måltiden var grönkål och grekisk yoghurt och det säger något om morotsbiffarna.
Patrik
2023-10-15Som tidigare nämnts så är det mer ostbiffar än morot, men riktigt gott med senapskrämen till! Jag tog rökt paprikapulver, gott!
Lina
2023-09-24