UNDER 45 MIN | Medel

Vegobullar med couscoussallad och avokadomajonnäs

Osäker på vad du ska äta till vegobullarna? Du kan sluta fundera. Det här receptet med couscoussallad och avokadomajonnäs kommer få alla dina vegobulle-drömmar att slå in!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm bullarna i ugnen eller stek dem enligt anvisning på förpackningnen.
  2. Couscous: Koka upp buljongen, tillsätt olja och stäng av plattan. Tillsätt sedan couscousen i kastrullen och täck med lock i ca 3 minuter.
  3. Koka de frysta ärtorna i en annan kastrull enligt anvisningen på förpackningen. Strimla grönkålen.
  4. Rör i ärtor och grönkål i couscousen. Tillsätt pesto och blanda ihop alla ingredienser till en sallad. 
  5. Avokadomajonnäs: Mixa tärnad avokado, citronsaft, majonnäs och salt slätt i en matberedare eller med en mixerstav.
  6. Till servering: Servera de varma vegobullarna med grön couscoussallad och avokadomajonnäs. Toppa salladen med basilikablad.

För alla

Kontrollera noga innehållet i vegobullarna, peston och majonnäsen.
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri couscous.
Gör mjölkproteinfri: välj pesto utan ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja pesto utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfri majonnäs.

Recept och bild i samarbete med Beanit.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp vegobullar med smak av spenat och grönkål (à 300 g)
Couscoussallad
  • 2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
  • 1 msk olivolja
  • 2 1/2 dl couscous
  • 100 g ärter (färska eller frysta)
  • 50 g grönkål
  • 2 msk pesto
Avokadomajonnäs
  • 1 avokado
  • 1/2 citron (saften)
  • 1/2 dl majonnäs
  • 1 krm salt
Till servering
  • färsk basilika