Pannbiff i tomatsås
Dessa saftiga biffar är en favorit hos både barn och vuxna. Färsen som blandats ihop med ströbröd, ägg, salt och peppar formas till små biffar som steks i smör. Dessa får sjuda ihop med den syrliga pastasåsen, och rätten serveras med couscous och rivna morötter. Strö över hackad gräslök för att addera ett litet färgströssel!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018
Ingredienser
4 portioner
Pannbiff
1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
390 g pastasås tomat & basilika
4 port couscous
3 morötter
1/2 ask gräslök (à 20 g)
För alla
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber och glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning alternativt uteslut ägget.
Gör så här
Tips
Smaksätt färsen med 1 msk senap alternativt 1 tsk
sambal oelek och 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2779 KJ / 665 kCal
Fett23 g
Salt2.32 g
Kolhydrater72 g
Protein39 g
Kommentar
Couscous till biffar passade inte alls.
Johanna
2018-05-31