Pannbiff i tomatsås

3
1
Pannbiff i tomatsås

Dessa saftiga biffar är en favorit hos både barn och vuxna. Färsen som blandats ihop med ströbröd, ägg, salt och peppar formas till små biffar som steks i smör. Dessa får sjuda ihop med den syrliga pastasåsen, och rätten serveras med couscous och rivna morötter. Strö över hackad gräslök för att addera ett litet färgströssel!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018

Pannbiff i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Pannbiff

1/2 dl
ströbröd
1 dl
mjölk
ca 500 g
nötfärs
1
ägg
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar
1 msk
smör eller margarin
390 g
pastasås tomat & basilika
4
port couscous
3
morötter
1/2
ask gräslök (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber och glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning alternativt uteslut ägget.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Smaksätt färsen med 1 msk senap alternativt 1 tsk sambal oelek och 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Johanna

5/31/2018

Couscous till biffar passade inte alls.

Näringsvärde per portion

Energi 2779 KJ / 665 kCal
Fett 23 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 72 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept