Pannbiff i tomatsås

3
1
Pannbiff i tomatsås

Dessa saftiga biffar är en favorit hos både barn och vuxna. Färsen som blandats ihop med ströbröd, ägg, salt och peppar formas till små biffar som steks i smör. Dessa får sjuda ihop med den syrliga pastasåsen, och rätten serveras med couscous och rivna morötter. Strö över hackad gräslök för att addera ett litet färgströssel!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2018

Pannbiff i tomatsås

Ingredienser

4 portioner

Pannbiff

1/2 dl ströbröd
1 dl mjölk
ca 500 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 msk smör eller margarin
390 g pastasås tomat & basilika
4 port couscous
3 morötter
1/2 ask gräslök (à 20 g)

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber och glutenfri couscous.
Gör laktosfri: välj mjölk och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölken mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: byt ut ägget mot no egg-ersättning alternativt uteslut ägget.

Gör så här

Tips

Smaksätt färsen med 1 msk senap alternativt 1 tsk sambal oelek och 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentar

Johanna

2018-05-31

Couscous till biffar passade inte alls.

Näringsvärde per portion

Energi 2779 KJ / 665 kCal
Fett 23 g
Salt 2.32 g
Kolhydrater 72 g
Protein 39 g
Läs mer om näringsvärden