Morots- och rödbetspaté med saffran | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Morots- och rödbetspaté med saffran

Morots- och rödbetspaté med saffran är en spännande smaksensation. Du river och kokar morötter och rödbetor. Spiskummin och saffran ger angenäm smak och färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Skala och riv morötterna grovt. Låt koka i några minuter. Koka rödbetorna hela tills de mjuknat. Skala och grovriv dem.
  3. Häll av vattnet från morötterna. Blanda morotsrivet med hälften av kvargn, hälften av maizenan, hälften av äggen, saffran samt hälften av saltet och hälften av pepparn.
  4. Blanda rödbetsrivet med resten av kvargn och maizenan, resten av äggen, spiskummin samt resten av saltet och pepparn.
  5. Smöra en 1 1/2 liters paté-/brödform (för 10 bitar) och lägg bakplåtspapper i botten. Fördela rödbetsblandningen i formen.
  6. Fördela morotsblandningen ovanpå rödbetsblandningen. Tillaga i ugnen tills innertemperaturen är 95°C, ca 1 timme och 20 minuter. Låt patén stå kallt några timmar.
  7. Skär patén i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Pensla dem med lite olivolja. Grilla patéskivorna tills de är genomvarma och har fått fin färg på båda sidor.
  8. Servera gärna med Potatissallad med rabarber och kapris och Rucola- och fänkålsaioli.

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10 bitar
  • ca 300 g morötter
  • ca 300 g rödbetor
  • 2 dl kvarg
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 4 ägg
  • 1/2 g saffran
  • 6 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm spiskummin
Lägg till i inköpslistan