Ruccola- och fänkålsaioli

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Ruccola- och fänkålsaioli

Ruccola- och fänkålsaioli är en förbluffande god aioli. Vitlök och svartpeppar ger kryddig smak. Du rostar fänkål i ugnen och mixar sedan allt till en slät och mästerlig aioli.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Ruccola- och fänkålsaioli

Ingredienser

8 portioner
1   liten fänkål (1 liten motsvarar ca 100 g)
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1/2   förpackning rucolasallad (à 70 g)
2   äggulor
4 dl  rapsolja
2 tsk  vitvinsvinäger
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergod aioli!

Britta

2009-06-03

Testa liknande recept

Fetaost och fänkålssallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Lime- och chiliaioli
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citrondoftande lax- och fänkålsgryta
Betyg 4.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och aioli
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Aioli
Betyg 3.3 av 5.
264 personer har röstat
Under 30 min att tillaga