Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Ruccola- och fänkålsaioli

Ruccola- och fänkålsaioli är en förbluffande god aioli. Vitlök och svartpeppar ger kryddig smak. Du rostar fänkål i ugnen och mixar sedan allt till en slät och mästerlig aioli.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär fänkålen i tärningar. Lägg den i en ugnssäker form. Pressa över vitlök. Ringla över olivolja. Tillsätt salt och peppar.
  3. Rosta i ugnen i ca 20 minuter tills fänkålen är mjuk och har fått lite färg.
  4. Lägg fänkål, ruccola och äggulor i en mixer och kör allt till en jämn smet. Tillsätt rapsoljan i en tunn stråle och mixa tills aiolin tjocknat.
  5. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Serveras gärna till "Morots- och rödbetspaté med saffran".

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 liten fänkål (1 liten motsvarar ca 100 g)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 förpackning ruccolasallad (à 70 g)
  • 2 äggulor
  • 4 dl rapsolja
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer