Ruccola- och fänkålsaioli

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Ruccola- och fänkålsaioli

Ruccola- och fänkålsaioli är en förbluffande god aioli. Vitlök och svartpeppar ger kryddig smak. Du rostar fänkål i ugnen och mixar sedan allt till en slät och mästerlig aioli.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Ruccola- och fänkålsaioli

Ingredienser

8 portioner
1   liten fänkål (1 liten motsvarar ca 100 g)
2   vitlöksklyftor
2 msk  olivolja
1/2   förpackning rucolasallad (à 70 g)
2   äggulor
4 dl  rapsolja
2 tsk  vitvinsvinäger
1 tsk  salt
1/2 tsk  svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergod aioli!

Britta

2009-06-03

Testa liknande recept

Lime- och chiliaioli
Betyg 3 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fetaost och fänkålssallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med saffran och aioli
Betyg 3.4 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpaaioli med rosmarin
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Jordärtskocksaioli
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga