Ruccola- och fänkålsaioli

5
1
Ruccola- och fänkålsaioli

Ruccola- och fänkålsaioli är en förbluffande god aioli. Vitlök och svartpeppar ger kryddig smak. Du rostar fänkål i ugnen och mixar sedan allt till en slät och mästerlig aioli.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Ruccola- och fänkålsaioli

Ingredienser

8 portioner
1 liten fänkål (1 liten motsvarar ca 100 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 förpackning rucolasallad (à 70 g)
2 äggulor
4 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Britta

2009-06-03

Supergod aioli!