Ruccola- och fänkålsaioli

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
1
Ruccola- och fänkålsaioli

Ruccola- och fänkålsaioli är en förbluffande god aioli. Vitlök och svartpeppar ger kryddig smak. Du rostar fänkål i ugnen och mixar sedan allt till en slät och mästerlig aioli.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2007

Ruccola- och fänkålsaioli

Ingredienser

8 portioner
1 liten fänkål (1 liten motsvarar ca 100 g)
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1/2 förpackning rucolasallad (à 70 g)
2 äggulor
4 dl rapsolja
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Supergod aioli!

Britta

2009-06-03

Testa liknande recept

Fetaost och fänkålssallad
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mixat grönt med kryddkorvar
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Morotssallad med fänkål och ruccola
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Salviakryddad kycklingfilé på fänkål
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rapsaioli
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkål och dill rub
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga