Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Potatissallad med rabarber och kapris

(14)
30 MIN | Medel
Kommentarer
Spara
Börja laga

Potatissallad med rabarber och kapris tillagar du på under en halvtimme. Dijonsenap och fräsch vårlök ger potatissalladen god smak. Du garnerar med dill som ger trivsam smak och lite färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Ingredienser

Portioner: 4
  • 800 g kokt, kall, skalad potatisar
  • 1 rabarberstjälk
  • 1 liten knippa vårlök
  • 1 burk cornichons (à ca 130 g)
Dressing
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1 dl dill + till garnering
  • 3 msk kapris
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär potatisen i bitar. Skala rabarbern och strimla den. Lägg den hastigt i kokande vatten och låt rinna av. Finhacka vårlöken och skär cornichongerna längs med på mitten.
  2. Blanda potatis, rabarber, vårlök och cornichonger i en stor bunke.
  3. Dressing: Lägg olivolja, dill, kapris, vitvinsvinäger och dijonsenap i en mixer och kör till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  4. Vänd ner dressingen i potatisblandningen och låt stå och dra någon timme. Garnera med dill före servering.

För alla

Fri från gluten, mjölkprotein, laktos och ägg.