Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Sill á la russe

Sill á la russe, eller matjessill på ryskt vis, är en tilltalande liten fiskrätt som du serverar med en krämig röra på kvarg och majonnäs tillsammans med potatis. Bredvid sillen presenterar du även ägg, rödbetor, saltgurka och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och lägg den i mitten på ett serveringsfat.
  2. Blanda kvarg med majonäsen och tillsätt vatten. Smaka av med senap, salt och peppar. Bred såsen över sillen.
  3. Skala äggen. Hacka äggvita och -gula var för sig. Hacka rödbetor och gurka. Skala och finhacka löken.
  4. Lägg upp äggvita, -gula, rödbetor, gurka och lök i grupper runt om sillen. Strö över kaprisen. Servera sillen till färskpotatis och knäckebröd.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 3 burkar matjessill (à 200 g)
  • 1 1/2 dl kvarg (1% fett)
  • 1/2 dl fettfri majonnäs
  • 1 1/2 msk vatten
  • 1 msk fransk senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm mald vitpeppar
  • 3 hårdkokta ägg
  • 3 inlagda rödbetor
  • 2 saltgurkor
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl kapris
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info